Vjera Crkva Tekstovi i notni zapisi crkvenih i duhovnih pjesama
Crkva Vjera

Tekstovi i notni zapisi crkvenih i duhovnih pjesama

Niže donosimo poveznice na nekoliko različitih stranica na kojima se mogu pronaći crkvene liturgijske i duhovne pjesme, i to u većem broju.

VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA

Na stranici Đakovačko-osječke nadbiskupije objavljen je veliki broj crkvenih pjesama s notama, a poveznice koje vode na navedenu stranicu i gdje se svaki dokument može preuzeti prenosimo niže.

URED ZA CRKVENU GLAZBU VARAŽDINSKE BISKUPIJE

Na stranici Ureda za crkvenu glazbu Varaždinske biskupije može se pronaći veći broj pjesmarica, misa i različitih liturgijskih i neliturgijskih skladbi, a na istoj se stranici može pronaći i PowerPoint prezentacija s tekstovima različitih pjesama, koja je namijenjena za korištenje u crkvi preko dijaprojekcije. Niže prenosimo nekoliko poveznica:

 HRVATSKO DRUŠTVO CRKVENIH GLAZBENIKA

I na stranici Hrvatskog društva crkvenih glazbenika može se pronaći veliki broj različitih skladbi, a neke od poveznica prenosimo niže:

ŽUPA UZNESENJA BLAŽENE DJEVICE MARIJE, PREGRADA

Na stranici župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, Pregrada, možete pronaći lijep izbor notnih zapisa crkvenih i duhovnih pjesama, a niže prenosimo nekoliko poveznica:

CRKVENA PJESMARICA – BLOG

Na blogu  “Crkvena pjesmarica”, kojega uređuje gospodin Serafin Nikša Lendić, možete pronaći mnoštvo notnih zapisa raznih crkvenih pjesama. Ovdje se nalazi tek dio tog bogatstva, a znatno više se može naći na spomenutom mjestu, na Scribdu i na pripadajućoj Facebook stranici.

Picture4

CRKVENA GLAZBA – YouTube

Crkvena glazba je YouTube kanal koji sadrži otpjevne psalme prema redu čitanja, a u video zapisima se mogu naći i note, odnosno oni koji žele naučiti psalam mogu ga istovremeno i slušati i pratiti note.

Picture7

DUHOVNA GLAZBA – NOTE AKORDI, TEKSTOVI

Facebook stranica Duhovna glazba – note, akordi, tekstovi nudi veliki broj različitih liturgijskih i neliturgijskih pjesama, a riječ je o notnim zapisima spremljenima u JPEG formatu, a koji se mogu preuzeti ovdje. Isti se notni zapisi smještaju u zatvorenoj pripadajućoj Facebook grupi, ali u PDF formatu. 

Izvor: vjeraidjela.com

Foto: vimeo.com

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.