Vjera Papa govori Na svoj rođendan papa Franjo doručkovao s beskućnicima
Papa govori Vjera

Na svoj rođendan papa Franjo doručkovao s beskućnicima

Prvi koji su papi Franji čestitali njegov 80. rođendan bili su beskućnici koji su jutros, zajedno s msgr. Konradom Krajewskim, papinskim djeliteljem milostinje, došli u Dom svete Marte. Tamo ih je dočekao Papa, te ih pozvao da s njim doručkuju.

Tri stručka suncokreta – bio je prvi dar na njegov današnji rođendan, koji je papi Franji darovalo osam beskućnika, kojima je on ponudio argentinske slatkiše. Brojne su dobrotvorne inicijative istaknule današnji dan, u duhu pape Franje, uvijek uz siromašne. U više je javnih kuhinja u Rimu, u Papino ime poslužen rođendanski kolač, kao i izbjeglicama smještenima u Centru Astalli; a u spavaonicama za siromašne dijeljen je mali dar s božićnom sličicom. Talijanska unija za prijevoz bolesnika u Lourdes i međunarodna svetišta (UNITALSI) darovala je papi Franji 5 bonova za put u Lourdes, za jednu kršćansku prognaničku obitelj.

Riječi naklonosti, poštovanja, simpatije, ohrabrenja i zahvale stigle su papi Franji iz cijeloga svijeta, od istaknutih ličnosti i jednostavnih ljudi. Američki predsjednik Obama pohvalio je poniznost pape Franje, želeći da bude „vodič ljudima u cijelom svijetu“, kako bismo zajedno nastavili ići „prema pravednosti i miru“. Obama je, osim toga, posebno izrazio zahvalnost za potporu pape Franje u normalizaciji odnosa između Sjedinjenih Američkih Država i Kube.

Talijanski je pak predsjednik Mattarella istaknuo da je Jubilej milosrđa donio izvanredno snažnu poruku nade i pomirenja, te da su posjeti pape Franje brojnim zemljama u svijetu pridonijele jačanju dijaloga i vezama bratstva i solidarnosti među različitim narodima i nacijama. Bezbrojne su čestitke stigle putem interneta, i na društvenim mrežama.

Izvor: radiovatican.va

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.