Vjera Papa govori Na svoj rođendan papa Franjo doručkovao s beskućnicima
Papa govori Vjera

Na svoj rođendan papa Franjo doručkovao s beskućnicima

Prvi koji su papi Franji čestitali njegov 80. rođendan bili su beskućnici koji su jutros, zajedno s msgr. Konradom Krajewskim, papinskim djeliteljem milostinje, došli u Dom svete Marte. Tamo ih je dočekao Papa, te ih pozvao da s njim doručkuju.

Tri stručka suncokreta – bio je prvi dar na njegov današnji rođendan, koji je papi Franji darovalo osam beskućnika, kojima je on ponudio argentinske slatkiše. Brojne su dobrotvorne inicijative istaknule današnji dan, u duhu pape Franje, uvijek uz siromašne. U više je javnih kuhinja u Rimu, u Papino ime poslužen rođendanski kolač, kao i izbjeglicama smještenima u Centru Astalli; a u spavaonicama za siromašne dijeljen je mali dar s božićnom sličicom. Talijanska unija za prijevoz bolesnika u Lourdes i međunarodna svetišta (UNITALSI) darovala je papi Franji 5 bonova za put u Lourdes, za jednu kršćansku prognaničku obitelj.

Riječi naklonosti, poštovanja, simpatije, ohrabrenja i zahvale stigle su papi Franji iz cijeloga svijeta, od istaknutih ličnosti i jednostavnih ljudi. Američki predsjednik Obama pohvalio je poniznost pape Franje, želeći da bude „vodič ljudima u cijelom svijetu“, kako bismo zajedno nastavili ići „prema pravednosti i miru“. Obama je, osim toga, posebno izrazio zahvalnost za potporu pape Franje u normalizaciji odnosa između Sjedinjenih Američkih Država i Kube.

Talijanski je pak predsjednik Mattarella istaknuo da je Jubilej milosrđa donio izvanredno snažnu poruku nade i pomirenja, te da su posjeti pape Franje brojnim zemljama u svijetu pridonijele jačanju dijaloga i vezama bratstva i solidarnosti među različitim narodima i nacijama. Bezbrojne su čestitke stigle putem interneta, i na društvenim mrežama.

Izvor: radiovatican.va

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.