Karmel Iz života Karmelskog Reda Sveti Leopold Bogdan Mandić u Zagrebu
Iz života Karmelskog Reda Karmel

Sveti Leopold Bogdan Mandić u Zagrebu

S radošću se sjećamo 15. travnja i sv. euharistijskog slavlja u crkvi sv. Leopolda, koje je predslavio pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski sa svećenicima remetskog dekanata. Povod je bio dolazak tijela svetog Leopolda Bogdana Mandića u njemu posvećenu crkvu braće franjevaca kapucina u zagrebačkoj Dubravi. Tijelo je bilo izloženo u staklom obloženom kovčegu ispred središnjeg oltara. Tijekom petka, subote i nedjelje mnoštvo vjernika iz različitih krajeva naše i susjednih država obilazilo je očuvano tijelo sv. Leopolda.  Prije toga, 13. i 14. travnja tijelo je bilo izloženo u zagrebačkoj katedrali, koju je također pohodilo mnoštvo vjernika.

U nedjelju 17. travnja u 21 sat održano je molitveno bdjenje u crkvi sv. Leopolda. Bdjenje je predmolio remetski župnik o. Antonio-Mario Čirko sa župljanima, mladima iz župe i karmelskim bogoslovima. Bdjenje je trajalo više od dva sata. Tijekom tog vremena vjernici su ulazili u kolonama iskazati štovanje tijelu sv. Leopolda. Meditativni tekstovi praćeni duhovnom glazbom doprinijeli su prekrasnoj atmosferi koju su osjećali kako vjernici prisutni u crkvenom prostoru, tako i svi koji su događanje pratili na velikom video zidu izvan crkve.

Spomenimo da su bogoslovi karmelićani, osim molitvom i pjevanjem, u bdjenju sudjelovali i čuvanjem svečane straže uz tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Izvor i foto: karmel.hr

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.