Karmel Iz života Karmelskog Reda Sveti Leopold Bogdan Mandić u Zagrebu
Iz života Karmelskog Reda Karmel

Sveti Leopold Bogdan Mandić u Zagrebu

S radošću se sjećamo 15. travnja i sv. euharistijskog slavlja u crkvi sv. Leopolda, koje je predslavio pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski sa svećenicima remetskog dekanata. Povod je bio dolazak tijela svetog Leopolda Bogdana Mandića u njemu posvećenu crkvu braće franjevaca kapucina u zagrebačkoj Dubravi. Tijelo je bilo izloženo u staklom obloženom kovčegu ispred središnjeg oltara. Tijekom petka, subote i nedjelje mnoštvo vjernika iz različitih krajeva naše i susjednih država obilazilo je očuvano tijelo sv. Leopolda.  Prije toga, 13. i 14. travnja tijelo je bilo izloženo u zagrebačkoj katedrali, koju je također pohodilo mnoštvo vjernika.

U nedjelju 17. travnja u 21 sat održano je molitveno bdjenje u crkvi sv. Leopolda. Bdjenje je predmolio remetski župnik o. Antonio-Mario Čirko sa župljanima, mladima iz župe i karmelskim bogoslovima. Bdjenje je trajalo više od dva sata. Tijekom tog vremena vjernici su ulazili u kolonama iskazati štovanje tijelu sv. Leopolda. Meditativni tekstovi praćeni duhovnom glazbom doprinijeli su prekrasnoj atmosferi koju su osjećali kako vjernici prisutni u crkvenom prostoru, tako i svi koji su događanje pratili na velikom video zidu izvan crkve.

Spomenimo da su bogoslovi karmelićani, osim molitvom i pjevanjem, u bdjenju sudjelovali i čuvanjem svečane straže uz tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Izvor i foto: karmel.hr

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.