Sveci Sveti Rainer iz Pise

Sveti Rainer iz Pise

SVETAC DANA 17.6.
Sveti Rainer iz Pise

    Rodio se 1118. godine od oca Grandulfa Scacceri i majke Mingarde Buzzacherni. Unatoč naporima roditelja, koji su mu željeli pružiti strogi odgoj, mladost je proveo u razonodi i zabavi. No, u devetnaestoj se godini njegov život primijenio. Odlučan je pritom bio susret s Albertom, pustinjakom iz Korizike, koji se bio smjestio u obližnjem samostanu svetoga Vida. Tada je Rainer odlučio u potpunosti prigrliti vjeru, do te mjere te je – potaknut Božjim pozivom – otputovao u Svetu Zemlju.

S dvadeset i tri godine je odlučio živjeti u posvemašnjem siromaštvu, poklonivši sva svoja dobra siromasima. Dugo je vremena proveo s pustinjacima iz Svete Zemlje, živeći isključivo od milostinje. Jeo bi svega dvaput tjedno, podlažući tako svoje tijelo velikim žrtvama. Valja napomenuti kako je – poput brojnih Svetaca toga stoljeća – bio laik.

  Vrativši se u Pisu godine 1154. praćen glasom svetosti, ondje je činio čudesa, baš kao što je to bio slučaj i u Svetoj Zemlji. Preminuo je u petak, 17. lipnja 1161. Godine 1632. izabran je za glavnog zaštitnika biskupije i grada Pise.

tekst – laudato.hr
fotografija – sveci.net

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.