Karmel Iz života Karmelskog Reda Svećeničko ređenje o. Alena od Isusa i Marije, karmelićanina
Iz života Karmelskog Reda Karmel

Svećeničko ređenje o. Alena od Isusa i Marije, karmelićanina

U nedjelju, 6. kolovoza, na blagdan Gospodinovog Preobraženja, u crkvi Majke Božje Remetske, gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić zaredio je našega oca Alena od Isusa i Marije (Mažić) za svećenika naše Karmelske provincije svetog Oca Josipa.

U slavlju svećeničkog ređenja sudjelovali su provincijal Hrvatske karmelske provincije o. Srećko Rimac i druga braća iz provincije, uz asistenciju ministranata i prisutnost rodbine, prijatelja i poznanika oca Alena te župljana remetske župe, u kojoj je o. Alen proveo vrijeme studija i đakonsko-pastoralnu godinu.

Polazeći od evanđeoskog izvještaja o Preobraženju, mons. Zdenko je u svojoj propovijedi istaknuo kako svi spremno slijedimo preobraženo lice taborskog Isusa, ali ne i bolno i izmučeno lice getsemanskog. Ipak, tama ima mjesto u životu vjernika. Ako joj uzrok nije naša nevjernost, tama je milost. Na gori Preobraženja učenici su Boga čuli tek kada su ušli u tamu, i tada su dobro razumjeli što govori. Ponavljajući riječi koje je apostol Pavao uputio Timoteju, mons. Zdenko pozvao je o. Alena da se s neizbježnim tamama i posustajanjima suoči tako što će “raspirivati milosni dar vjere” (2 Tim 1,6). U tome će pak najbolje uspjeti ako se odazove Isusovom pozivu “bdijte sa mnom” (Mt 26,38), tj. bude li s Isusom bdio u molitvi.

Zahvaljujemo Gospodinu na daru svećeništva našega o. Alena i preporučamo ga zagovoru i zaštiti Presvete Bogorodice Marije, Majke i Kraljice Karmela, kao i vašim molitvama.

Izvor: karmel.hr

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.