Vjera Crkva Svečano otvaranje Rimske biblioteke Joseph Ratzinger – Benedikt XVI.
Crkva Vjera

Svečano otvaranje Rimske biblioteke Joseph Ratzinger – Benedikt XVI.

“Od Biblije do Biblioteke – Benedikt XVI. i kultura riječi“ naslov je uvodnog predavanja koje će 18. studenog održati kardinal Gianfranco Ravasi, predsjednik Papinskog vijeća za kulturu, za vrijeme svečanog otvorenja Rimske biblioteke Joseph Ratzinger – Benedikt XVI. U cijelosti posvećena životu i misli Pape emeritusa, Biblioteka se nalazi u Teutonskom kolegiju i u Rimskom institutu Görresova društva u Vatikanu.

Svečani događaj – otvoren javnosti – održat će se u 17 sati u velikoj dvorani Instituta Augustinianum. Na završetku konferencije, sudionici će se uputiti prema Teutonskom kolegiju u Vatikanu, gdje će posjetiti Ratzingerovu Biblioteku. Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se na sljedeću e-mail adresu: info@fondazioneratzinger.va.

Na desetu obljetnicu objave enciklike pape Benedikta XVI., Deus caritas est, u Rimu će se od 19. do 21. studenog održati međunarodni simpoziji na temu „Deus caritas est. Vrata milosrđa“. Među govornicima bit će kardinali Koch, Müller, Sarah, Cordes, Ranjith, Scola, nadbiskup Fisichella te biskup Dal Covolo. Predviđen je i okrugli stol na kojem će sudjelovati umirovljeni talijanski predsjednik Giorgio Napolitano, upravitelj dnevnika Corierre della Sera, Luciano Fontana, milanski nadbiskup Angelo Scola te biskup Faenze Mario Toso.

Preuzeto: Radio Vatikan

Photo: @ANSA

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.