Karmel Iz života Karmelskog Reda Susret predstavnika remetske zajednice Svjetovnog karmelskog reda s Generalnim definitorom
Iz života Karmelskog Reda Karmel

Susret predstavnika remetske zajednice Svjetovnog karmelskog reda s Generalnim definitorom

Tijekom vizitacije Hrvatske karmelske provincije sv. oca Josipa (HKP sv. oca Josipa) generalni definitor o. Łukasz Kansy, OCD susreo se i s članovima Savjeta remetske zajednice Svjetovnog karmelskog reda (OCDS). Na sastanku održanom 7. travnja 2016. zajednicu OCDS predstavljali su priorica s. Tea Živković i prvi savjetnik br. Vlatko Gmaz. O. Dražen-Marija Vargašević, OCD bio je nazočan kao prevoditelj.

O. Definitor interesirao se o svim zajednicama OCDS u našoj Provinciji, o broju članova, o povezanosti s braćom i klauzurnim sestrama te o međusobnoj suradnji svih karmelskih zajednica u HKP. Pomno saslušavši izviješće o našem radu, o. Łukasz je iznio i preporuke o izradi dokumenata Svjetovnog reda, o potrebi ustanovljenja provincijalne uprave, o izradi vizije i plana djelovanja, o reorganizaciji naše zajednice te o konkretiziranju zajedništva s drugim granama Karmela, kao i apostolata unutar zajednice. Spomenuo je i mogućnost školovanja u centrima za formaciju na brdu Karmel i u Avili.

s. Snježana Foršek, OCDS – Remete

Tagovi

Siniša Tumbas Loketić

Rođen u Subotici 10. ožujka 1987. godine. Kršten je u župi Isusova uskrsnuća u rodnom gradu. Nakon srednje Politehničke škole u Subotici upisuje Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu. Za đakona je zaređen u Subotici 5. listopada 2014. godine, a za svećenika 6. travnja 2015. zaredio ga je mons. Ivan Penzeš. Obavljao je dužnost župnog vikara u Novom Sadu do svibnja 2016. god. od kada preuzima dužnost upravitelja župe Presvetog Trojstva u Selenči. Tokom godinu i pol dana boravka u Novom Sadu gdje je bio kapelan, uređuje emisiju za mlade "Na slobodu pozvani" na valovima Radio Marije. Jedan je od osnivača i urednika katoličke internet stranice www.svjetlo-vjere.com. Dužnost glavnog urednika katoličkog lista "Zvonik" preuzima 6. studenoga 2016. godine, a uređuje ga do travnja 2018. godine kada glavnim urednikom biva imenovan vlč. Vinko Cvijin.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.