Karmel Iz života Karmelskog Reda Stalni prijenosi uživo iz crkve Gospe Remetske
Iz života Karmelskog Reda Karmel

Stalni prijenosi uživo iz crkve Gospe Remetske

Od Velikog petka u župi Uznesenja B. D. Marije i svetištu Odvjetnice Hrvatske započeo je prijenos Svetih misa i drugih događanja uživo iz crkve. Kamera je stalno uključena te se vidi unutarnji pogled u crkvu. Želja nam je približiti se bolesnim župljanima i drugima koji ne mogu dolaziti u crkvu ili jako rijetko dolaze, kako bi bar na ovaj način doživjeli zajedništvo susreta s Isusom u Svetoj misi i na drugim zajedničkim događanjima u crkvi. Također, svi štovatelji Gospe Remetske koji žive izvan Zagreba ili Hrvatske na ovaj se način mogu približiti ovom drevnom marijanskom svetištu. Prijenos možete pratiti na naslovnoj stranici župe: www.zuparemete.net pomoću osobnog računala, smartphone mobitela, tablet-a, iPhone-a ili iPad-a.

Ovo je nastavak multimedijalnog proširivanja, kojem je prethodila obnova web stranice župe, zatim Facebook stranica (Župa Remete), Google grupa župe, župni stripovi, aplikacija Majka Božja Remetska za android telefone, tablet-e, iPhone i iPad – sve to u duhu poticaja pape Franje i njegovih prethodnika.

Papa Franjo je za 48. svjetski dan sredstava društvene komunikacije, 1. lipnja 2014., rekao vrlo važnu misao: Držati vrata naših crkava otvorenima znači također držati ih otvorenima i u digitalnom svijetu, bilo zato da ljudi, u kojoj god da se životnoj situaciji nalazili, mogu ući, bilo pak zato da evanđelje može izaći van i doprijeti do svih. Pozvani smo svjedočiti da je Crkva dom svih ljudi. Jesmo li sposobni komunicirati sliku takve Crkve? Komunikacija pridonosi oblikovanju misijskog poziva čitave Crkve, a društvene mreže danas predstavljaju jedan od načina na koji ljudi mogu iskusiti taj poziv na ponovno otkrivanje ljepote vjere, ljepote susreta s Kristom. I na području komunikacija trebamo Crkvu koja je kadra donijeti toplinu i zapaliti srca.

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.