Karmel Iz života Karmelskog Reda Stalni prijenosi uživo iz crkve Gospe Remetske
Iz života Karmelskog Reda Karmel

Stalni prijenosi uživo iz crkve Gospe Remetske

Od Velikog petka u župi Uznesenja B. D. Marije i svetištu Odvjetnice Hrvatske započeo je prijenos Svetih misa i drugih događanja uživo iz crkve. Kamera je stalno uključena te se vidi unutarnji pogled u crkvu. Želja nam je približiti se bolesnim župljanima i drugima koji ne mogu dolaziti u crkvu ili jako rijetko dolaze, kako bi bar na ovaj način doživjeli zajedništvo susreta s Isusom u Svetoj misi i na drugim zajedničkim događanjima u crkvi. Također, svi štovatelji Gospe Remetske koji žive izvan Zagreba ili Hrvatske na ovaj se način mogu približiti ovom drevnom marijanskom svetištu. Prijenos možete pratiti na naslovnoj stranici župe: www.zuparemete.net pomoću osobnog računala, smartphone mobitela, tablet-a, iPhone-a ili iPad-a.

Ovo je nastavak multimedijalnog proširivanja, kojem je prethodila obnova web stranice župe, zatim Facebook stranica (Župa Remete), Google grupa župe, župni stripovi, aplikacija Majka Božja Remetska za android telefone, tablet-e, iPhone i iPad – sve to u duhu poticaja pape Franje i njegovih prethodnika.

Papa Franjo je za 48. svjetski dan sredstava društvene komunikacije, 1. lipnja 2014., rekao vrlo važnu misao: Držati vrata naših crkava otvorenima znači također držati ih otvorenima i u digitalnom svijetu, bilo zato da ljudi, u kojoj god da se životnoj situaciji nalazili, mogu ući, bilo pak zato da evanđelje može izaći van i doprijeti do svih. Pozvani smo svjedočiti da je Crkva dom svih ljudi. Jesmo li sposobni komunicirati sliku takve Crkve? Komunikacija pridonosi oblikovanju misijskog poziva čitave Crkve, a društvene mreže danas predstavljaju jedan od načina na koji ljudi mogu iskusiti taj poziv na ponovno otkrivanje ljepote vjere, ljepote susreta s Kristom. I na području komunikacija trebamo Crkvu koja je kadra donijeti toplinu i zapaliti srca.

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.