Vjera Meditacije Sjaj u očima
Meditacije Vjera

Sjaj u očima

Rijetki su ljudi kojima u očima možemo primjetiti, vidjeti onaj sjaj. Sjaj koji odaje čistoću duše, srca, radost života. Zaista rijetko ko ima taj sjaj.

Bog je prije svega naša radost. Uzdajući se u Njega sve prepreke rušimo, preskačemo. Ljubi nas takve kakvi jesmo. On stavlja mir u naša srca, koji ako prepoznamo – izmamljuje taj sjaj. Njegova ljubav nam daje hrabrost, nadu, uliva povjerenje, vjeru. Zahvalnost je minimum kojim mi možemo uzvratiti. Tamo gdje je Bog, tamo je nebo. Ta ogromna, nesebična Božja ljubav čini da sve u nama i oko nas procvjeta. Kada Ga ljubimo sve nam se okreće na dobro, On nam ravna putove. Daje nam snagu, utjehu, svjetlo, vodi nas i jača. Čineći grijeh gubimo sjaj u očima. Grijeh razara i unesrećuje. Duša sa grijehom ne može da svjetli, ne može da odaje radost i dobrotu. Težiti ka svetosti… Svetost nam daje tu potpunu čistoću srca, duše, života. Kada živimo pravedno, u miru sa Bogom i ljudima, tada imamo onaj sjaj u očima.

Istinska vjera, djela milosrđa i ljubavi daju nam sjaj. Molitva, iskrena i žarka. Pravi prijatelji, obitelj, osobe oko nas. Ljubav prema bližnjemu. Podijeljena radost je udvostručena radost. Kako se divno osjećamo kada nekoga usrećimo, obradujemo. Često nam tako malo nedostaje da budemo sretni – povjerenje, iskren prijatelj, nebo puno zvijezda, cvijeće na livadi, riječ zahvale, snažan zagrljaj. Skupocjeni darovi nisu uslov za taj sjaj u očima. Provjerimo – ljepše se osjećamo kada dajemo nego kada primamo.

Činiti druge boljim i zadovoljnijim. Izazivati im, makar i malim znacima pažnje, sjaj u očima. Svakodnevno nekoga možemo obradovati. One koje volimo činiti sretnima. Pa i one koje prvi put vidimo – siromaha na ulici, bakicu na pješačkom prijelazu ili u autobusu. Toliko mogućnosti imamo! Želiš li da ti život bude lijep, učini ga lijepim drugima (Stjepan Lice)! Nećemo biti u sjeni ako donosimo svjetlost u tuđe živote. Igrajmo se u životu, sitnice neka i nas i ljude oko nas čine sretnim. Sjaj u očima drugih izmamiće i sjaj u našim očima! Bog nam je dao obraz da se možemo smijati, a neka sjaj u našim očima odaje čistoću, radost i smijeh našeg srca i duše!

Piše: Jelena Pinter

Photo: http://sites/svjetlo-vjere.com/files.jelenapantic.com/wp-content/uploads/2015/02/kako-biti-srecan4.jpg.

Jelena Pinter

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.