Duhovno zdravlje Put jedne duše
Duhovno zdravlje

Put jedne duše

Put kojim hodam u novi život nastavak je puta punog padova, boli i patnje. Gledam dalje naprijed u Svjetlost. Sada, iz ove situacije, mogu govoriti o svojoj prošlosti kao o vremenu koje me je dovelo dovde. Prošlost me više ne ugrožava i izgubila je svoju težinu. Sjećam je se još samo kao puta kojim me je vodio moj Otac da bih postala su-osjećajnija prema drugima i mogla ih bolje razumjeti.

Često sam kao član Crkve sebe promatrala u liku poslušnoga sina, koji služi svom Ocu, ili kao onog radnika u vinogradu koji radi od prvih jutarnjih sati. Bila sam zavidna na rasipnom sinu i onima koji su došli raditi posljednji sat, a dobili su jednaku nagradu. Htjela sam i ja osjetiti Očevu ljubav te sam po primjeru raspinog sina krenula u bijeli svijet, u potragu za iskustvom ljubavi. Ljubav i ja kao da smo se igrali skrivača: „Evo me ovdje“, kaže mi ljubav, a odmah zatim: „Ma ne, nego ondje!“ Kao fatamorgana! Taman pomislih da sam ju dohvatila, a ona nestane. Patnja, muka, bol, bojazan, krivnja, izgubljenost postale su moje vjerne pratilje. Ni same riječi nisu dovoljno snažne da iskažu to duševno iskustvo. Bio je to vapaj umirućeg u pustinji.

Kako se vratiti, kako priznati da sam pogriješila? Osjećaji krivnje, stida i straha prekrili su potpuno moje biće.

No, jedan slabašan, gotovo nečujan glasić šaptao je iz dubine ponora: „Ima nade, ne boj se!“, a onda bi se izgubio i nestao u tami. Tišina, samo tišina…

Silna težina pritiskala je moja prsa i jedva sam disala. A onda, odjednom bljesak! Da, ja sam božansko dijete, sin svoga Oca, mogu se vratiti u Njegov zagrljaj! Tražila sam mnoge ljubavi i razdala svoje imanje kako bih shvatila da je ono što tražim ljubav moga Oca, skrivena u meni, kojom i po kojoj sam stvorena. Tražila sam biser koji sam ja sama.

Ali to nije kraj. Iako sam sin svoga Oca, kako rasipni tako i vjerni, shvaćam da sam pozvana na nešto mnogo veće. Sada, kad izgleda da sam sve izgubila, da sam potpuno ogoljena, razumijem da tek sada mogu odrasti na putu savršenstva i dati sebe samu. Jer moja zadaća je biti kao moj Otac, blag, nježan i milosrdan, jer Otac i Ja smo jedno.

 

Uredio: Siniša Tumbas Loketić

Piše: dr. Romana Brnčić, stomatolog

 

Preuzeto: HAGIOHR

Siniša Tumbas Loketić

Rođen u Subotici 10. ožujka 1987. godine. Kršten je u župi Isusova uskrsnuća u rodnom gradu. Nakon srednje Politehničke škole u Subotici upisuje Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu. Za đakona je zaređen u Subotici 5. listopada 2014. godine, a za svećenika 6. travnja 2015. zaredio ga je mons. Ivan Penzeš. Obavljao je dužnost župnog vikara u Novom Sadu do svibnja 2016. god. od kada preuzima dužnost upravitelja župe Presvetog Trojstva u Selenči. Tokom godinu i pol dana boravka u Novom Sadu gdje je bio kapelan, uređuje emisiju za mlade "Na slobodu pozvani" na valovima Radio Marije. Jedan je od osnivača i urednika katoličke internet stranice www.svjetlo-vjere.com. Dužnost glavnog urednika katoličkog lista "Zvonik" preuzima 6. studenoga 2016. godine, a uređuje ga do travnja 2018. godine kada glavnim urednikom biva imenovan vlč. Vinko Cvijin.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.