Karmel Iz života Karmelskog Reda Prvi zavjeti s. Đurđiće Terezije od Svete Obitelji
Iz života Karmelskog Reda Karmel

Prvi zavjeti s. Đurđiće Terezije od Svete Obitelji

Na svetkovinu Svih svetih, 1. studenoga 2016., u Karmelu Majke Božje Bistričke i bl. Alojzija Stepinca svoje prve redovničke zavjete u ruke časne majke Marije Natanaele od Malog Isusa položila je sestra Đurđica Terezija od Svete Obitelji (Vučković).
Misno slavlje i obred zavjetovanja predvodio je fra Ante Vučković, a s njim su slavili fra Leo Delaš, vlč. Domagoj Matošević, bistrički župnik i rektor Svetišta, o. Ivan Podgorelec, OCD, vlč. Stjepan Rusan, župnik župe Remetinec u kojoj je živjela s. Đurđica prije ulaska u Karmel, i vlč. Antun Motočić. Slavlju su doprinijele sestre karmelićanke svojim pjevanjem uz instrumentalnu pratnju s. Josipe A. od Milosrdne Ljubavi na harmoniju i s. Hane od Srca Isusova i Marijina na violončelu.

Fra Ante Vučković je u propovijedi istaknuo kako u životu ima trenutaka „koji su izdvojeni i bacaju neobično svjetlo na Božju Riječ i kako Božja Riječ u nekim važnim trenucima baca istinsko svjetlo na naš život“. Tako je on u ovom važnom trenutku iz bogatstva misnih čitanja izdvojio nekoliko zraka toga svjetla. Jedna je Božji poziv da naučimo gledati ljude Njegovim pogledom, kako bismo u njima otkrili puno više dobrote nego što je vidimo našim pogledom. Druga je spoznaja da, kada svoju nevolju vidimo kroz Isusovu muku, tada iz nas neprimjetno, Njegovom silom, izlazi dobrota. Treća je – što smo bliže Bogu, to bolje poznajemo ljude. Četvrta je izazov blaženstva siromaštva u duhu, koje nas poziva da otkrijemo kako smo potrebiti Drugoga, Boga, i da otvorimo srce kako bi ono moglo primiti dar. Sve te zrake Božje Riječi osvijetlile su redovničke zavjete, koje je fra Ante objasnio kao želju da naš odnos s Bogom, s drugim ljudima i prema stvarima gradimo kroz Krista. Posvjedočio je u ime majke, sestre i braće te druge rodbine i prijatelja s. Đurđice, koji su bili nazočni, kako njena odluka da živi takve odnose ne može ne utjecati na sve njih i da je to način kako Božja milost djeluje, te je pozvao na molitvu da njen odnos s Bogom bude blagotvoran za sve.

Sestra Đurđica Terezija od Svete Obitelji rođena je 1976. godine u Sinju. U bistrički Karmel ušla je 2013., a 2014. godine započela je novicijat u trajanju od dvije godine. U samostanu obavlja službu vanjske sestre.

Izvor: karmel.hr

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.