Vjera Crkva Prvi oratorij u Vršcu
Crkva

Prvi oratorij u Vršcu

,,Iskustvo pokazuje da je zahvalnost  u djece  nagoveštaj sretne budućnosti“– sv. Ivan don Bosco

Isami smo svedoci kako je danas potrebno izvući decu iz kuće i okupiti ih , kroz igru I zabavu upoznati  sa sveprisutnošću Božijom, ali i radosnog nagoveštaja sretne budućnosti- iskrenih osmeha dece koja su zajedno sa mladima prisustvovala prvom oratoriju u Vršcu.

Oratorij se održao sa početkom u 10 časova u dvorištu župe crkve sv. Gerharda zahvaljujući velečasnom Alenu Palantinušu, koji nas je povezao sa salezijancima, i Stojanu Kalapišu i animatorima iz Mužlje, koji  su nas upoznali ukratko sa životom sv. Ivana don Bosca i radom animatora.

Susret je započet molitvom i  pesmom ,,Tied a dicsőség“(,,Velik si“) a na njemu su sudelovala deca i mladi iz Vršca, Dobričeva i Vlajkovca, te i 12 animatora. Pored igara koje su zabavile kako najmanje, tako i starije, bila je i likovna radionica na kojoj su deca izrazila svoju kreativnost.

Susret se za decu završio oko 13 časova, posle čega su mladi zainteresovani za animatorstvo ostali kako bi se bolje upoznali sa zadacima animatora, koji su podelili svoja iskustva sa nama. Završili smo kako i počeli: molitvom  koja je sabrala sve naše utiske i zahvale za divan dan i priliku da služimo Gospodu.

Neka nam sv. don Bosco zagovorom kod Gospodina pomogne da decu približimo Bogu kroz radost, igru, i zajedno se naučimo umetnošću malenih koraka.

Izvor: www.catholic-zr.org.rs

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.