Karmel Iz života Karmelskog Reda Proslava Tijelova u Karmelu sv. Ilije
Iz života Karmelskog Reda

Proslava Tijelova u Karmelu sv. Ilije

U četvrtak, 31. svibnja, proslava Tijelova u Karmelu sv. Ilije po prvi puta je uključivala i tijelovsku procesiju samostanskim vrtom perunika.

Svetu misu u 10 sati predslavio je provincijal Hrvatske karmelske provincije sv. Oca Josipa, o. Srećko Rimac. S njime su slavili o. Zlatko Pletikosić, prior Karmela u Splitu, o. Anto Knežević, župnik Župe sv. Mihovila u Splitu, vlč. Pavao Mokri, policijski kapelan Kapelanije sveti Vid u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, vlč. Miroslav Markić, svećenik Zagrebačke nadbiskupije, te svećenici – članovi redovničke zajednice Karmela sv Ilije: o. Zvonko Martić, prior, o. Đani Kordić i o. Jakov Kuharić. Misno slavlje svojim je pjevanjem uveličao mješoviti zbor Župe sv. Mihovila iz Splita.

Navodeći u svojoj propovijedi brojna euharistijska čuda koja su se tijekom povijesti dogodila, o. Srećko pozvao je sve prisutne da obnove svoju vjeru u stvarnu Kristovu prisutnost u Presvetom oltarskom sakramentu.

Na svršetku misnog slavlja, predslavitelj, suslavitelji, zbor i vjernici uputili su se u procesiji s Presvetim u vrt perunika. Kod druge postaje, koja je bila u kapeli na otvorenom Gospe Karmelske, o. Zvonko Martić blagoslovio je novonapravljeni reljef karmelskog križa, rad o. Đanija Kordića. Treća i četvrta postaja bile su također u novim objektima, koji su tom prigodom blagoslovljeni: treća u kapeli rođenja Isusova, u kojoj je reljef sv. Obitelji napravio akademski kipar Ilija Skočibušić, a četvrta u kapelici sv. Terezije od Djeteta Isusa, ukrašenoj mozaikom akademske slikarice s. Zdravke Milić. Svi kameni radovi u vrtu djelo su braće Brune, Marinka i Petra Lukač te Ante Matića iz Liskovače, dok su teren za njihov rad pripremali Mate Matić iz Liskovače i Miroslav Mamić iz Mijakova Polja.

Sudionici slavlja nakon mise i procesije nastavili su se družiti u samostanskoj blagovaonici za zajedničkim ručkom.

Izvor: karmel.hr

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.