Karmel Iz života Karmelskog Reda Proslava Tijelova u Karmelu sv. Ilije
Iz života Karmelskog Reda

Proslava Tijelova u Karmelu sv. Ilije

U četvrtak, 31. svibnja, proslava Tijelova u Karmelu sv. Ilije po prvi puta je uključivala i tijelovsku procesiju samostanskim vrtom perunika.

Svetu misu u 10 sati predslavio je provincijal Hrvatske karmelske provincije sv. Oca Josipa, o. Srećko Rimac. S njime su slavili o. Zlatko Pletikosić, prior Karmela u Splitu, o. Anto Knežević, župnik Župe sv. Mihovila u Splitu, vlč. Pavao Mokri, policijski kapelan Kapelanije sveti Vid u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, vlč. Miroslav Markić, svećenik Zagrebačke nadbiskupije, te svećenici – članovi redovničke zajednice Karmela sv Ilije: o. Zvonko Martić, prior, o. Đani Kordić i o. Jakov Kuharić. Misno slavlje svojim je pjevanjem uveličao mješoviti zbor Župe sv. Mihovila iz Splita.

Navodeći u svojoj propovijedi brojna euharistijska čuda koja su se tijekom povijesti dogodila, o. Srećko pozvao je sve prisutne da obnove svoju vjeru u stvarnu Kristovu prisutnost u Presvetom oltarskom sakramentu.

Na svršetku misnog slavlja, predslavitelj, suslavitelji, zbor i vjernici uputili su se u procesiji s Presvetim u vrt perunika. Kod druge postaje, koja je bila u kapeli na otvorenom Gospe Karmelske, o. Zvonko Martić blagoslovio je novonapravljeni reljef karmelskog križa, rad o. Đanija Kordića. Treća i četvrta postaja bile su također u novim objektima, koji su tom prigodom blagoslovljeni: treća u kapeli rođenja Isusova, u kojoj je reljef sv. Obitelji napravio akademski kipar Ilija Skočibušić, a četvrta u kapelici sv. Terezije od Djeteta Isusa, ukrašenoj mozaikom akademske slikarice s. Zdravke Milić. Svi kameni radovi u vrtu djelo su braće Brune, Marinka i Petra Lukač te Ante Matića iz Liskovače, dok su teren za njihov rad pripremali Mate Matić iz Liskovače i Miroslav Mamić iz Mijakova Polja.

Sudionici slavlja nakon mise i procesije nastavili su se družiti u samostanskoj blagovaonici za zajedničkim ručkom.

Izvor: karmel.hr

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.