Propovjedi Mons. Stjepan Beretić Propovijed mons.Stjepana Beretića na dječijoj Dužijanci
Mons. Stjepan Beretić Propovjedi

Propovijed mons.Stjepana Beretića na dječijoj Dužijanci

Dragi vjernici! Veselite s ovom djecom… kličite zbog njih svi koji ih ljubite. Radujte se s njima! Zbog njihove dobrote i zbog njihove odanosti Bogu i ljudima Bog će na sve nas svratiti mir srca, mir kao rijeku i kao potok nabujali. Svatko od nas, koji se predao Bogu, ima razloga da se raduje. Zato što nas Bog voli mi tako vjerno molimo. Zato što nas on voli, mi smo poslušni svojim roditeljima. Našoj je Crkvi Bog darovao tako dobru djecu. A djeca se trude da budu još bolja. Danas smo čuli poziv kralja Davida: „Dođite i gledajte djela Božja: čuda učini među sinovima ljudskim.“ Ovom svetom misom zahvalnicom zahvaljujemo Bogu za vrijedne ruke naših seljaka. Zahvaljujemo Bogu što ih voli, što ih podržava. Danas zahvaljujemo Bogu za svakoga mladića i djevojku koja je spremna pomoći roditeljima. Sve su to darovi Božji. Na kraju svete mise ćemo iz svega srca zapjevati Tebe Boga hvalimo. Tako je dobar prema nama. Tako nam puno daje. Stoga se njemu radujmo! Dovijeka vlada jakošću svojom!
Kad bih bar mogao reći za sebe kao što je rekao sveti Pavao: Bože sačuvaj da bih se ičim ponosio osim križem Gospodina našega Isusa Krista po kojem je meni svijet raspet i ja svijetu. Pritusnut sam grijehom. I to treba izdržati. Ne vidi si u mome životu, da se Isusovim križem ponosim. Molimo jedni za druge, da nam svećenici i naše redovnice budu još više vezani uz Isusa. Molite za mene takvu dobrotu, kao što su dobre ove djevojčice i dječaci. Neka nam dragi Bog dade, da u svome životu, u govoru i u ponašanju uvijek nosimo biljege Isusove ljubavi.
Isusu trebaju dobri svećenici i danas. I danas nam govori: »Žetva je velika, ali radnika malo. Molite dakle gospodara žetve da radnike pošalje u žetvu svoju. Draga djeco vi molite, da Bog iz naše sredine pozove mladiće koji će od sveg srca rado služiti našoj Crkvi. Molimo i Blaženu Gospu: Marijo, moli za našu Crkvu, moli da se ljuba i život naše biskupije oplemeni Tvojim primjerom. Moli za nas, da i u našoj sredinu niču dobri svećenici, redovnice i redovnici. Primjer zaštitnice našega grada kazuje da je ljubav sve. Tako je voljela Boga, da se njemu sva posvetila. To je ovo srce svete Terezije. I ona i sluga Božji Gerard Stantić nam govore: „Približilo vam se kraljevstvo Božje! Danas na ovoj svetoj misi zahvalnici nam je nego tako blizu. Djeco, vi ste nam donijeli radost. A djeci i svima nama Bog progovara: „radujte se što su vam imena zapisana na nebesima.« Amen.

photo: www.subotica.info

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.