Vjera Crkva Pronađena ukradena relikvija sv. Ivana Don Bosca!
Crkva Vjera

Pronađena ukradena relikvija sv. Ivana Don Bosca!

Bakreni čajnik stavljen u kuhinjski kredenac – „plijen” je 42-godišnjeg osuđenika, koji je 2. lipnja prošle godine ukrao iz bazilike Colle Don Bosco, Castelnuovo, relikviju torinskoga Sveca. Zahvaljujući otiscima stopala koji su ostali nakon izvršenja krađe, karabinjeri iz Parme uspjeli su pronaći počinitelja, stanovnika Pinerola, blizu Torina, koji je već otprije bio poznat policiji. Počinitelj je uhićen u zoru, u svojoj kući, nakon višednevne potrage.

Počinitelj je odveden u Okružni dom, u Asti, gdje je priznao da je čajnik ukrao ne toliko radi toga da ga proda kolekcionarima, nego radi toga što je pogrešno vjerovao da je relikvijar od čistoga zlata, te stoga spada pod ukradenu imovinu. Čajnik je vraćen u savršenom stanju, s pečatima na netaknutoj ampuli koja sadrži Don Boscovu relikviju.

Pronalaženje relikvije „olakšanje je za salezijance, za Crkvu u Torinu, kao i za mnoge prijatelje Don Bosca, širom svijeta, koji su pokazali svoju blizinu, u ovom trenutku – izjavio je don Enrico Stasi, salezijanski inspektor, koji se zahvalio sudstvu, policiji i svima onima „koji su pridonijeli pozitivnom rješenju nesretne afere.” „Nalazak i povrat relikvije na njezino mjesto – bit će za nas i za vjernike dodatni znak dobrote i blagoslova Don Bosca glede onih koji i dalje u svijetu, održavaju živim njegov duh” – kazao je don Enrico Stasi.

Izvor: radiovatican.va

Foto: https://sites/svjetlo-vjere.com/files.aciprensa.com/noticias/roban-reliquia-de-don-bosco-16005/

Tagovi

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.