Vjera Papa govori Program Papina pohoda Poljskoj
Papa govori Vjera

Program Papina pohoda Poljskoj

Polish pilgrims in Rio de Janeiro cheer as Pope Francis announces that World Youth Day 2016 will take place in Krakow, Poland. The pope made the announcement at the conclusion of the closing Mass of World Youth Day on Copacabana beach July 28. (CNS photo/Paul Haring) (July 28, 2013) See WYD-2016 July 28, 2013.

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je program apostolskog putovanja pape Franje u Poljsku u prigodi 31. Svjetskog dana mladih (27.-31. srpnja 2016.).
Papa na put kreće u srijedu 27. srpnja zrakoplovom sa zračne luke Fiumicino u 14 sati. Dolazak u međunarodnu zračnu luku Sveti Ivan Pavao II. u Krakovu predviđen je u 16 sati. U zračnoj luci će Papi biti upriličen svečani doček. U 17 sati je susret s predstavnicima vlasti, građanskog društva i diplomatskog zbora u počasnom dvorištu Wawela u Krakovu, nakon čega slijedi u 17.40 sati kurtoazni posjet Predsjedniku Republike u Dvorani pticâ palače Wawel. Posljednja točka prvog dana Papina pohoda Poljskoj je susret s poljskim biskupima u krakovskoj katedrali u 18.30 sati.
Drugog dana boravka u Poljskoj u četvrtak 28. srpnja Papa će posjetiti najpoznatije poljsko marijanskoj svetište u Čenstohovi. Po dolasku Papa će najprije posjetiti samostan u Jasnoj Gori i pomoliti se u kapeli Crne Gospe a zatim u 10.30 predvoditi svečanu misu u prigodi 1050. obljetnice pokrštenja poljskog naroda u prostoru svetišta u Częstochowi. Po završetku mise Papa će se helikopterom vratiti u Krakov. U 17.30 sati Papa će posjetiti park Jordan u Bloniji u Krakovu gdje će Svetom Ocu mladi upriličiti svečanost dobrodošlice.
U petak 29. srpnja Papa će se helikopterom odvesti u Oswiecim. U 9.30 će posjetiti Auschwitz a zatim u 10.30 koncentracijski logor Birkenau. U popodnevnim satima će najprije u 16.30 posjetiti Sveučilišnu pedijatrijsku bolnicu u Krakovu a zatim u 18 sati predvoditi križni put s mladima u parku Jordan u Błoniji u Krakówu.
U subotu 30. srpnja u 8.30 Papa će posjetiti svetište Božjeg milosrđa u Krakovu gdje će u 9 sati proći kroz Vrata Božjeg milosrđa. U 9.15 će Papa podijeliti sakrament pomirenja nekoliko mladih u svetištu Božjeg milosrđa. U 10.30 na programu je misa s poljskim svećenicima, redovnicima, redovnicama, Bogu posvećenim osobama i sjemeništarcima i bogoslovima u svetištu Sv. Ivana Pavla II. u Krakovu. Nakon mise u 12.45 Papa će ručati sa skupinom mladih u Nadbiskupskoj palači. U 19 sati Papa će posjetiti Campus Misericordiae i s nekoliko mladih proći kroz Sveta vrata, a u 19.30 sati predvoditi molitveno bdjenje s mladima na Campusu.
Vrhunac Papina pohoda Poljskoj bit će svečano euharistijsko slavlje 31. Svjetskog dana mladih koje će se održati u nedjelju 31. srpnja u 10 sati na Campus Misericordiae. Posljednja točka Papina pohoda Poljskoj bit će susret Svetog Oca s volonterima Svjetskog dana mladih, članovima Organizacijskog odbora i dobročiniteljima u Tauron Areni u Krakovu. U 18.15 je oproštajna svečanost u zračnoj luci Balice-Krakov.

Izvor: hbk.hr

Foto: cnstopstories.com

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.