Vjera Crkva Program Papina boravka u Poljskoj tijekom Svjetskoga dana mladih
Crkva Vjera

Program Papina boravka u Poljskoj tijekom Svjetskoga dana mladih

Oko podne je objavljen i kratki Program pohoda i boravka Svetog Oca u Poljskoj, povodom 31. Svjetskog dana mladih, koji se planira održati od 27–31. srpnja ove godine. Nakon ceremonije dobrodošlice u krakovskoj zračnoj luci Sveti Ivan Pavao II., Sveti Otac će se susresti s poljskim predstavnicima vlasti, društvenog života te diplomatskim predstavnicima, nakon čega će posjetiti Predsjednika Republike, a nakon toga i s poljskim biskupima, u krakovskoj katedrali.

Slijedećega dana (četvrtak, 28 srpnja), Papa će se zaputiti prema zrakoplovnoj luci Balice gdje će se kratko zadržati u samostanu Sestara od Prikazanja, nakon čega će helikopterom biti prebačen u Częstochowu. U samostanu Jasna Gora će se kratko zadržati  molitvi, a nakon toga će predvoditi misno slavlje u prigodi 1050. obljetnice pokrštavanja poljskog naroda. Poslije slavlja papa Franjo će se vratiti u zračnu luku Balice, gdje je u popodnevnim satima predviđen susret s mladima u parku Błonia.

U petak će tijekom jutra, prema objavljenom programu, Sveti Otac pohoditi zloglasne sabirne logore Auschwitz, Birkenau, a u popodnevnim će satima posjetiti Sveučilišnu pedijatrijsku bolnicu, u Prokocimu te će nakon toga s mladima sudjelovati u pobožnosti križnoga puta.

U subotu, 30. srpnja, papa Franjo će posjetiti Svetište Božjeg Milosrđa u Krakovu, nakon čega će proći kroz Sveta vrata Svetišta. U Svetištu će, zatim, papa Franjo ispovjediti nekoliko mladih, poslije čega je predviđeno svečano misno slavlje sa poljskim svećenicima, osobama posvećenog života i sjemeništarcima svetišta Sv. Ivan Pavao II. Sveti Otac će zatim otići prema zgradi nadbiskupije, gdje će s mladima ručati. Navečer je na „Polju milosrđa“ uz neke mlade, planiran njegov prolaz kroz Sveta vrata, nakon čega će uslijediti molitveno bdijenje s mladima.

Svečanim misnim slavljem, na „Polju milosrđa“ i u prigodi 31. Svjetskoga dana mladih, u nedjelju 31. srpnja, započet će i posljednji dan ovoga Papina pohoda. U popodnevnim satima, Sveti Otac će se susresti s dobrovoljcima i Organizacijskim odborom Svjetskoga dana te s dobročiniteljima, u Tauron Areni, u Krakowu. Poslije završetka susreta, u zračnoj luci Balice–Krakow, započet će i oproštajna ceremonija poslije koje će se Sveti Otac, u predvečerje, zrakoplovom vratiti u Rim.

Izvor: radiovatican.va

Foto: mladi.hbk.hr

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.