Vjera Crkva Program Papina boravka u Poljskoj tijekom Svjetskoga dana mladih
Crkva Vjera

Program Papina boravka u Poljskoj tijekom Svjetskoga dana mladih

Oko podne je objavljen i kratki Program pohoda i boravka Svetog Oca u Poljskoj, povodom 31. Svjetskog dana mladih, koji se planira održati od 27–31. srpnja ove godine. Nakon ceremonije dobrodošlice u krakovskoj zračnoj luci Sveti Ivan Pavao II., Sveti Otac će se susresti s poljskim predstavnicima vlasti, društvenog života te diplomatskim predstavnicima, nakon čega će posjetiti Predsjednika Republike, a nakon toga i s poljskim biskupima, u krakovskoj katedrali.

Slijedećega dana (četvrtak, 28 srpnja), Papa će se zaputiti prema zrakoplovnoj luci Balice gdje će se kratko zadržati u samostanu Sestara od Prikazanja, nakon čega će helikopterom biti prebačen u Częstochowu. U samostanu Jasna Gora će se kratko zadržati  molitvi, a nakon toga će predvoditi misno slavlje u prigodi 1050. obljetnice pokrštavanja poljskog naroda. Poslije slavlja papa Franjo će se vratiti u zračnu luku Balice, gdje je u popodnevnim satima predviđen susret s mladima u parku Błonia.

U petak će tijekom jutra, prema objavljenom programu, Sveti Otac pohoditi zloglasne sabirne logore Auschwitz, Birkenau, a u popodnevnim će satima posjetiti Sveučilišnu pedijatrijsku bolnicu, u Prokocimu te će nakon toga s mladima sudjelovati u pobožnosti križnoga puta.

U subotu, 30. srpnja, papa Franjo će posjetiti Svetište Božjeg Milosrđa u Krakovu, nakon čega će proći kroz Sveta vrata Svetišta. U Svetištu će, zatim, papa Franjo ispovjediti nekoliko mladih, poslije čega je predviđeno svečano misno slavlje sa poljskim svećenicima, osobama posvećenog života i sjemeništarcima svetišta Sv. Ivan Pavao II. Sveti Otac će zatim otići prema zgradi nadbiskupije, gdje će s mladima ručati. Navečer je na „Polju milosrđa“ uz neke mlade, planiran njegov prolaz kroz Sveta vrata, nakon čega će uslijediti molitveno bdijenje s mladima.

Svečanim misnim slavljem, na „Polju milosrđa“ i u prigodi 31. Svjetskoga dana mladih, u nedjelju 31. srpnja, započet će i posljednji dan ovoga Papina pohoda. U popodnevnim satima, Sveti Otac će se susresti s dobrovoljcima i Organizacijskim odborom Svjetskoga dana te s dobročiniteljima, u Tauron Areni, u Krakowu. Poslije završetka susreta, u zračnoj luci Balice–Krakow, započet će i oproštajna ceremonija poslije koje će se Sveti Otac, u predvečerje, zrakoplovom vratiti u Rim.

Izvor: radiovatican.va

Foto: mladi.hbk.hr

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.