Vjera Papa govori Prije odlaska iz Philadelphije Papa zahvalio organizatorima susreta
Papa govori Vjera

Prije odlaska iz Philadelphije Papa zahvalio organizatorima susreta

Vaša je zemlja blagoslovljena velikim darovima i blagodatima, budite velikodušni čuvari svega i pozorni na onoga tko je isključen – ustvrdio je Sveti Otac prije svoga povratka u Rim. Papa se u zračnoj luci u Philadelphiji, u nazočnosti američkoga dopredsjednika Joea Bidena, susreo s oko 500 organizatora, dragovoljaca i dobročinitelja koji su pripremali i poduprli Papin posjet Sjedinjenim Američkim Državama.

Zahvaljujući organizatorima, dragovoljcima i dobročiniteljima, Sveti je Otac rekao da su dani u Americi bili „kratki“, ali i „bremeniti milošću“. Istaknuo je hrabrost obitelji koje su na pozornici Svjetskoga susreta obitelji s drugima neustrašivo dijelile svoje iskustvo. Pred Bogom i pred nama, svojom su iskrenošću i poniznošću pokazale ljepotu obiteljskoga života. Molim se da ovi dani promišljanja i molitve o važnosti obitelji za zdravo društvo potaknu obitelji na zauzimanje za veću svetost te da u svim kušnjama u Crkvi gledaju vjernu družicu – kazao je Papa.

Podsjećajući na proglašenje svetim blaženoga Junipera Serre i na njegovu misionarsku poruku, te na molitvu u Ground Zero, mjestu gdje snažno odzvanja „tajna zla“, rekao je da  sigurno znamo kako zlo nema posljednju riječ te da će ljubav i mir, prema Božjem milosnom planu, pobijediti zauvijek.

Papu je u zračnoj luci u ime američkih vlasti slušao i dopredsjednik Biden. Ova zemlja je blagoslovljena velikim darovima i pogodnostima. Molim vas, budite dobri i velikodušni čuvari ljudskih i materijalnih dobara koja su vam povjerena. Vaš obzir prema meni i vaša gostoljubivost znak su vaše vjernosti i ljubavi prema Isusu, također i prema siromašnima, bolesnima, beskućnicima i seliocima; u zaštiti života od začeća do prirodne smrti i brizi za obiteljski život – primijetio je papa Franjo.

Zaključujući svoj govor Papa je istaknuo velikodušnost organizatorâ, dragovoljacâ i dobročiniteljâ. Poželio je da njihovo oduševljenje za Isusa, za njegovu Crkvu, za naše obitelji i za društvo, ne opada. Budući da smo od Boga mnogo primili – darove koji su nam besplatno dani, a ne zbog naših zasluga – nastojimo da ih drugima besplatno darujemo – zaključio je Sveti Otac.

Preuzeto: Radio Vatikan

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.