Molitve Posebne nakane koje je papa Franjo predložio za pet prstiju
Molitve

Posebne nakane koje je papa Franjo predložio za pet prstiju

VATICAN CITY, VATICAN - SEPTEMBER 18: Pope Francis attends his weekly General Audience in St. Peter's Square on September 18, 2013 in Vatican City, Vatican. Pontiff called on Catholics together with other Christians to continue to pray for peace in the most trouble parts of the world. (Photo by Franco Origlia/Getty Images)

PALAC

Palac ti je najbliži prst. Počni dakle moliti za one koji su ti najbliži. To su osobe kojih se najlakše sjetimo. Moliti za naše mile jest “slatka obaveza”.

KAŽIPRST

Sljedeći prst je kažiprst. Moli za one koji poučavaju, odgovaraju i skrbe se za druge. Ta kategorija obuhvaća učitelje, profesore, ljiječnike i svećenike. I oni su potrebni potpore i mudrosti kako bi drugima ukazali na ispravan put. Uvijek ih se sjeti u svojim molitvama.

SREDNJAK

Sljedeći je prst, srednjak, najduži. Podeća nas na naše upravitelje. Mili stoga za predsjednika, zastupnike, poduzetnike i upravitelje. To su osobe koje upravljaju sudbinom naše domovine te upravljaju javnim mnijenjem… Potrebni su Božjega vodstva.

PRSTENJAK

Mnogi će se iznenaditi ali ovaj prst je najslabiji, kao što može potvrditi svaki nastavnik klavira. Tu je da nas podsjeti da molimo za najslabije, za one koji se susreću s velikim izazovima, za bolesne. Potrebni su tvojih molitava danju i noću. Nikada dosta molitve za njih. Prstenjak nas poziva i da molimo za supružnike.

MALI PRST

On je najmanji od svih, kao što se mi moramo osjetiti malenima pred Bogom i bližnjim. Kao što kaže Isus: “posljednji će bit prvi”. Mali te prst podsjeća da moliš za sebe sama. Nakon što si molio za druge, moći ćeš bolje razumjeti koje su tvoje potrebe, sagledavajući ih u pravome svjetlu. Amen!

Priredio: Nikola Knezi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.