Molitve Molitve svecima Pobožnost sv. Maloj Tereziji
Molitve Molitve svecima

Pobožnost sv. Maloj Tereziji

Sveta Mala Terezijo
Sveta Mala Terezijo, ponizno te molim, reci dragom Isusu da ga jako volim.

Molitva svetoj Tereziji od Djeteta Isusa
O mila sv. Terezijo, evo me pred tobom da tražim utjehe i svjetla svojoj bijednoj duši. Daj, pogledaj, mala Svetice, na moju dušu. Osamljenost je straši, pustoš je opkoljuje, napasti je progone: nalazi se u duhovnoj tami i zapuštenosti. Ti znadeš i sama koliko duša trpi u ovakvome stanju jer si i ti, iako premila zaručnica Kristova, kadikad uzdisala da je Isus zadrijemao na dnu lađice tvojega srca. Pomozi mi, mila zagovornice, u ovoj duševnoj tjeskobi. Ako je volja Isusova da ovo i nadalje trpim, neka se vrši njegova sveta volja, ali onda se još usrdnijim molbama obraćam tebi da me ne zapustiš. Budi ti uza me; potiči me na ustrajnost; šapći mi o svjetlu i miru što dolaze nakon tamne noći. Ti mi budi pratilica i tješiteljica. Amen.
Oče naš…

Molitva svetoj Tereziji od Djeteta Isusa
O sv. Terezijo, ti koja si otkrila da je jednostavan put, put svetosti, pomogni nam živjeti jednostavne stvari svaki dan silom ljubavi koja ih čini velikima. Ti, zaštitnice misija, trči i obujmi granice zemlje da bi poduprla misionare koji su u nevolji, da bi dala snagu onima koji su progonjeni, da bi donijela vjeru onima koji su u napasti.
Ti, koja si mlada radosno odgovorila na Ljubav Božju, učini da mnogi mladi osjete u srcu glas Učitelja koji ih zove da postanu ribarima ljudi i da imaju hrabrosti reći svoje „evo me“.
Ti, koja si po svome obećanju, učinila da na sve nas padne mirisna kiša ružinih latica, daj svećenicima srce, grješnicima oprost, bolesnima zdravlje, očajnima utjehu.
Sv. Terezijo od Djeteta Isusa, moli za nas.

Molitva svete Terezije od Djeteta Isusa (sastavila sv. Mala Terezija)

Molitva nebeskom Ocu
Vječni Oče, Sin tvoj Jedinorođeni, slatko Djetešce Isus, moja je svojina, ti si ga, naime, sam dao meni. Ja ti prikazujem neizmjerne zasluge njegova Božanskog Djetinjstva, pa te u njegovo ime molim, pozovi u nebesku radost mnoštvo malene djece, koja će dovijeka pratiti božanskog Jaganjca.

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.