Vjera Papa govori Papina zahvalnost za svjedočanstvo Carmen Hernández
Papa govori Vjera

Papina zahvalnost za svjedočanstvo Carmen Hernández

U Madridskoj katedrali je sinoć održan posljednji ispraćaj za Carmen Hernández, nedavno preminulu suutemeljiteljicu Neokatekumenskoga puta. Tijekom obreda pročitana je poruka koju je poslao papa Franjo.

S tugom sam primio vijest o smrti Carmen Hernández, koja je došla do kraja dugoga života označenog ljubavlju prema Isusu i velikim misijskim zanosom – stoji u Papinoj poruci. U toj bolnoj odsutnosti duhovno sam blizak  čitavom Neokatekumenskom putu, kao i onima koji su cijenili njezinu apostolsku gorljivost, koja se iznad svega konkretizirala u ukazivanju puta ponovnog otkrića krštenja i trajnog odgoja u vjeri – ustvrdio je Sveti Otac.

Istaknuo je njezino svjedočanstvo, „animirano iskrenom ljubavlju za Crkvu“ te napomenuo kako je Hernández svoj život istrošila „naviještajući radosnu vijest u svakom okruženju“, čak i u onima koji pružaju najveći otpor, „ne zaboravljajući najmarginaliziranije osobe“.

Sveti je Otac potaknuo članove Neokatekumenskoga puta da „održe živim njezin evangelizacijski nemir“, djelujući u zajedništvu s biskupima i svećenicima, sa strpljenjem i milosrđem prema svima. Na koncu poruke povjerio je dušu Carmen Hernández „božanskoj dobroti, kako bi ju primila u radost vječnoga uskrsnuća“ te svima na pogrebu udijelio svoj apostolski blagoslov.

Izvor: radiovatican.va

Tagovi

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.