Vjera Papa govori Papina zahvalnost za svjedočanstvo Carmen Hernández
Papa govori Vjera

Papina zahvalnost za svjedočanstvo Carmen Hernández

U Madridskoj katedrali je sinoć održan posljednji ispraćaj za Carmen Hernández, nedavno preminulu suutemeljiteljicu Neokatekumenskoga puta. Tijekom obreda pročitana je poruka koju je poslao papa Franjo.

S tugom sam primio vijest o smrti Carmen Hernández, koja je došla do kraja dugoga života označenog ljubavlju prema Isusu i velikim misijskim zanosom – stoji u Papinoj poruci. U toj bolnoj odsutnosti duhovno sam blizak  čitavom Neokatekumenskom putu, kao i onima koji su cijenili njezinu apostolsku gorljivost, koja se iznad svega konkretizirala u ukazivanju puta ponovnog otkrića krštenja i trajnog odgoja u vjeri – ustvrdio je Sveti Otac.

Istaknuo je njezino svjedočanstvo, „animirano iskrenom ljubavlju za Crkvu“ te napomenuo kako je Hernández svoj život istrošila „naviještajući radosnu vijest u svakom okruženju“, čak i u onima koji pružaju najveći otpor, „ne zaboravljajući najmarginaliziranije osobe“.

Sveti je Otac potaknuo članove Neokatekumenskoga puta da „održe živim njezin evangelizacijski nemir“, djelujući u zajedništvu s biskupima i svećenicima, sa strpljenjem i milosrđem prema svima. Na koncu poruke povjerio je dušu Carmen Hernández „božanskoj dobroti, kako bi ju primila u radost vječnoga uskrsnuća“ te svima na pogrebu udijelio svoj apostolski blagoslov.

Izvor: radiovatican.va

Tagovi

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.