Vjera Crkva Papina videoporuka mladima povodom SDM2016. u Krakovu
Crkva Vjera

Papina videoporuka mladima povodom SDM2016. u Krakovu

Draga braćo i sestre,

već se približio 31. Svjetski dan mladih, koji me poziva na susret s mladima svijeta, okupljenih u Krakovu te mi pruža također sretnu prigodu da se susretnem s dragim poljskim narodom. Sve će biti u znaku milosrđa, u ovoj Jubilarnoj godini i na dragu i pobožnu uspomenu na svetog Ivana Pavla II., koji je bio pravi umjetnik Svjetskih dana mladih, kao i vođa poljskoga naroda u njegovu povijesnom hodu prema slobodi.

Draga poljska mladeži, znam da već dulje vrijeme pripremate – posebno molitvom – veliki događaj u Krakovu. Od srca vam zahvaljujem za sve što činite i za ljubav s kojom to činite; već vas od sada grlim i blagoslivljam.

Dragi mladi iz svih dijelova Europe, Afrike, Amerike, Azije i Oceanije! Blagoslivljam također i vaše zemlje; vaše želje i vaše korake na putu prema Krakovu, da budu hodočašće vjere i bratstva. Gospodin Isus vam udijelio milost da u sebi iskusite njegovu riječ: Blago milosrdnima jer će naći milosrđe (Mt 5,7).

Velika mi je želja susresti vas, kako bismo svijetu ponudili novi znak sklada, mozaik različitih lica, tolikih rasa, jezika, naroda i kultura – svih ujedinjenih u ime Isusa, koji ima lice Milosrđa.

Sada se obraćam vama, dragi sinovi i kćeri poljskoga naroda! Čujem da je veliki Gospodnji dar, doći među vas, jer ste narod koji je u svojoj povijesti prošao kroz mnoge kušnje – neke od njih veoma velike – i koji je nastavio ići naprijed snagom vjere, podržan majčinskom rukom Djevice Marije. Siguran sam da će hodočašće u Svetište Częstochowa za mene biti poniranje u tu prokušanu vjeru, što će mi činiti dobro. Zahvaljujem vam za molitve s kojima pripravljate moj dolazak. Zahvaljujem biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama, kao i vjernim laicima – napose obiteljima, kojima nosim post–sinodsku apostolsku pobudnicu Radost ljubavi. Moralno i duhovno zdravlje naroda ogleda se u njegovi obiteljima: upravo zbog toga je sveti Ivan Pavao II. imao na srcu zaručnike, mladence i obitelji. Nastavite tim putem!

Draga braćo i sestre, ovu vam poruku šaljem kao znak svoje ljubavi. Ostanimo ujedinjeni u molitvi i – do viđenja u Poljskoj!

Foto: www.theasian.asia

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.