Vjera Papa govori Papina poruka sudionicima 21. zajedničkog zasjedanja Papinskih akademija
Papa govori Vjera

Papina poruka sudionicima 21. zajedničkog zasjedanja Papinskih akademija

Papa Franjo poslao je poruku sudionicima 21. zajedničkog zasjedanja Papinskih akademija, a koju je pročitao jučer poslijepodne Papin državni tajnik, kardinal Pietro Parolin. Temu zasjedanja „Iskre ljepote za ljudsko lice grada“ je izabrao predsjednik Papinskog vijeća za kulturu, kardinal Gianfranco Ravasi.

Sa svojim mračnim predgrađima mnogi gradovi izgledaju više kao mjesta straha, a ne snova. Umjetnost i kultura mogu ponovno oživjeti te sredine i od njih učiniti zdravo okruženje – stoji u Papinoj poruci. Također, skrb o ljudima, počevši od onih najmanjih i najslabijih, nužno znači i brinuti se o okolini u kojoj žive. Malene geste, jednostavna djela, malene iskre ljepote i ljubavi mogu iscijeliti, „zakrpati“ izbičevano i ranjeno tkivo ljudskog [društva], kao i grada te okoliša, predstavljajući konkretnu alternativu ravnodušnosti i cinizmu – kazao je Papa te je dodao kako i župne crkve, posebno ako se nalaze na periferiji, predstavljaju oaze ljepote i izražavaju dobrodošlicu svojom jednostavnošću, dajući život zajednici i jačajući društvene veze.

Sveti Otac je poruku uputio kardinalu Ravasiju, koji je ujedno predsjednik Povjerenstva za koordinaciju Papinskih akademija. Dodajmo kako 11 papinskih akademija postoji radi promicanja istraživanja te kako bi ohrabrile dijalog unutar kao i među znanstvenim, umjetničkim, profesionalnim te kulturalnim disciplinama.

Izvor: radiovatican.va

Foto: pixabay.com

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.