Vjera Crkva Papin tweet: Isus nas neće ostaviti same jer smo mu dragocjeni
Crkva Vjera

Papin tweet: Isus nas neće ostaviti same jer smo mu dragocjeni

Sveti je Otac sa svojim pratiteljima na Twitteru podijelio sljedeće razmišljanje: „Isus nas neće ostaviti same zato što smo mu dragocjeni“, podsjećajući time ne samo na zaključak Evanđelja po Mateju, u kojem Isus obećava svojim učenicima da će biti s njima u sve dane do svršetka svijeta (usp. Mt 28,20), već i na ono što je rekao 25. lipnja ove godine za vrijeme Angelusa.

Papa je tom prilikom napomenuo da ne postoji kršćansko poslanje u znaku spokoja: poteškoće i kušnje dio su evangelizacijskog djela, a mi smo pozvani pronalaziti u njima priliku da potvrdimo vjerodostojnost svoje vjere i svojeg odnosa s Isusom. Te poteškoće moramo shvatiti kao mogućnost da budemo bolji misionari i da rastemo u povjerenju u Boga, Oca našega, koji nikada ne napušta svoju djecu u času oluje. Mi nikada nismo zaboravljeni, nego nam Otac uvijek pomaže – kazao je papa Franjo.

Nadalje, kazao je da su i danas kršćani suočeni s progonima. Iz tog je razloga i pozvao da molimo za našu progonjenu braću i sestre, a isto tako i da slavimo Boga jer oni, unatoč svim nedaćama koje proživljavaju, i dalje hrabro te odano svjedoče svoju vjeru. Sveti je Otac istaknuo da bi nam njihov primjer trebao pomoći da se ne ustručavamo zauzeti stav u korist Krista, odvažno ga ispovijedajući u svakodnevnim situacijama.

Papa je osim toga sve prisutne potaknuo da nikad ne zaborave Isusove riječi „Ne bojte se!“ Ne bojte se onih koji vam se rugaju i koji se loše odnose prema vama, niti se bojte onih koji vas ignoriraju ili onih koji vas „izvana“ časte, ali se „u pozadini“ bore protiv Evanđelja. Isus nas neće ostaviti same jer smo mu dragocjeni – kazao je tada papa Franjo te dodao da se u svjedočenju vjere ne računaju toliko uspjesi, nego je važna vjernost Kristu, priznajući u svim, pa i u najtežim okolnostima, neprocjenjivi dar što smo njegovi učenici.

Preuzeto: Radio Vatikan

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.