Vjera Papa govori Papa želi da Svjetski dan mladih bude hodočašće vjere i bratstva
Papa govori Vjera

Papa želi da Svjetski dan mladih bude hodočašće vjere i bratstva

„Dragi mladi, blagoslivljam vaše korake prema Krakovu da budu hodočašće vjere i bratstva. #Krkow2016“. Taj je tweet upućen s računa pape Franje @Pntifex, dva dana prije početka Svjetskoga dana mladih u Krakovu. Grad Krakow, koji ugošćuje Svjetski dan mladeži, svjedok je posebnih iskustva kao što je iskustvo Stelle Baradiscio, talijanske sveučilištarke koja je za godinu dana prekinula studij i preselila se u Krakow radi sudjelovanja u pripremi velikoga skupa mladih.

Moj dolazak u Krakow je bio dosta neočekivan, jer nisam uopće sanjala o sudjelovanju u organizaciji događaja kao što je Svjetski dan mladeži. Ništa posebno nisam činila, drugi su mi predložili tu mogućnost. Rekli su: Za svaki Svjetski dan mladeži Nacionalna služba za pastoral mladih šalje jednu osobu kako bi izbliza slijedila organizaciju te da može u što kraćem roku prenositi informacije. Odgovorni za pastoral mladih u mojoj biskupiji predložio mi je to što su njemu predložili iz Nacionalne službe za pastoral mladih – kazala je Stella Baradiscio.

Na upit o napornoj pripremi rekla je da je priprema vrlo zahtjevna: „Danas mogu potvrditi da sam umorna ali i sretna“. Bila sam pred završetkom specijalizacije iz ambijentalne inženjerije, s ispitima u redu, ali uvijek se treba odlučivati. Kad su mi predložili da idem u Krakow, htjela sam odbiti jer sam imala zacrtani cilj. Ipak, zaključila sam da mi se više neće pružiti takva prilika. Rekla sam: „Idemo pokušati, pa što bude“. Prekinula sam studij za godinu dana. Sad se vraćam, završit ću studij i vratiti se onomu što sam prije radila – kazala je Baradiscio dodajući da je Svjetski dan mladih poseban događaj, jer se odnosi na mlade i poziva ih da se ogledaju u susretu s drugom osobom, s Papom, u konačnici i s Bogom.

Izvor: radiovatican.va

Foto: Stefano Spaziani

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.