Vjera Papa govori Papa u videoporuci poziva na molitvu za mir u Siriji
Papa govori Vjera

Papa u videoporuci poziva na molitvu za mir u Siriji

Draga Braća i sestre,

Danas vam želim govoriti o nečemu što moje srce veoma žalosti: rat u Siriji, koji je upravo ušao u svoju petu godinu trajanja. To je stanje neizrecive patnje u čemu je žrtva Sirijski narod, prisiljen živjeti pod bombama ili pronaći način da pobjegne prema drugim zemljama ili područjima Sirije koji su manje pogođene ratom: ostaviti svoje domove, sve… Mislim isto tako i na kršćanske zajednice, kojima upućujem svoju punu potporu, zbog diskriminacija koje podnose.

Eto, želim se obratiti svim vjernicima, kao i onima koji djeluju pri Caritasu, u izgradnji pravednijega društva. Dok narod pati, nevjerojatni iznosi novca troše se za naoružavanje i snabdijevanje zaraćenih strana. Neke od zemalja koje snabdijevaju tim oružjem, nalaze se među onima koje govore o miru. Kako vjerovati onome tko te desnicom miluje, a ljevicom udara?

Sve potičem, odrasle i mlade, da žive s entuzijazmom ovu Godinu milosrđa kako bi pobijedili nezainteresiranost i snažno proglasili da je mir u Siriji moguć!

Zbog toga smo pozvani utjeloviti ovu Božju riječ: Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam’ – riječ je Jahvina – ‘naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu (Jer 29,11).

Poziv je to na molitvu za mir u Siriji i Sirijski narod u prigodi molitvenih bdijenja, nastojanja oko senzibilizacije, u malim skupinama, u župama i zajednicama, kako bi se proširila poruka mira , poruka jedinstva i nade. Nakon molitve neka uslijede i djela mira. Pozivam vas da se obratite onima koji su u mirovnim pregovorima kako bi ozbiljno shvatili ove sporazume i zauzmu se za omogućavanje pristupa humanitarnoj pomoći.

Svi trebaju priznati da za Siriju nema vojnog, nego samo političkog rješenja. Međunarodna zajednica mora podupirati mirovne pregovore prema osnivanju vlade nacionalnog jedinstva. Ujedinimo snage na svim razinama kako bi mir u voljenoj siriji učinili mogućim. To će biti veliki primjer živoga milosrđa i ljubavi za dobro čitave međunarodne zajednice! Neka vas Gospodin blagoslovi, a Gospa vas čuva. Hvala.

Izvor: radiovatican.va

Foto: Stefano Spaziani

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.