Vjera Papa govori Papa u veljači s predsjednicima svih biskupskih konferencija
Papa govori

Papa u veljači s predsjednicima svih biskupskih konferencija

Foto: cristianosgays.com

Na završetku zasjedanja Vijeća kardinala (C9) Tiskovni je ured Svete Stolice najavio sastanak pape Franje s predsjednicima biskupskih konferencija iz cijeloga svijeta; glavna će tema biti prevencija zlostavljanja maloljetnika i odraslih

Papa Franjo će se od 21. do 24. veljače sljedeće godine u Vatikanu susresti s predsjednicima svih biskupskih konferencija kako bi razgovarali o sprječavanju zlostavljanja maloljetnikā i ranjivih odraslih osoba – kazala je zamjenica ravnatelja Tiskovnoga ureda Svete Stolice Paloma Garcia Ovejero, na brifingu za novinare održanom na završetku zasjedanja Vijeća kardinalā (C9). Svi su kardinali izrazili zadovoljstvo uspjehom IX. svjetskog susreta obitelji koji se održao Dublinu.

Što se tiče Papina zahtjeva koji je upravio kardinalima na početku njihova sastanka, a u vezi s razmišljanjem o radu, strukturi i sastavu samoga vijeća, vodeći računa i o poodmakloj dobi nekih njegovih članova, nisu objavljene novosti, nego samo datum sljedećega zasjedanja skupine C9 za sve zadužene kardinale, a ono će se održati od 10. do 12. prosinca ove godine.

Veliki dio rada Vijeća devetorice kardinala, pet godina nakon njegova ustanovljenja, u rujnu 2013. godine, posvećen je posljednjim prepravkama nacrta nove Apostolske konstitucije Rimske kurije, čiji je privremeni naslov ‘Praedicate evangelium’. Kardinali su predali Papi nacrt teksta, koji sada treba stilski urediti i kanonski provjeriti.

Na sastanku Vijeća kardinala sudjelovalo je šest kardinala. Nisu bili nazočni čileanski kardinal Francisco Javier Errázuriz Ossa, nadbiskup Santiaga u miru, Laurent Monsengwo Pasinya, nadbiskup Kinshase i George Pell, pročelnik Tajništva za gospodarstvo.

Izvor: (Vatican News)

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.