Vjera Papa govori Papa u Srednjoafričkoj Republici kao glasnik mira
Papa govori Vjera

Papa u Srednjoafričkoj Republici kao glasnik mira

Čitavim se srcem nadam da će moj posjet doprinijeti ublažavanju vaših rana i mirnijoj budućnosti za Srednjoafričku Republiku i sve njezine stanovnike. Papina je to želja, koju je izrazio u video-poruci građanima Srednjoafričke Republike, jedne od triju država koje će posjetiti za vrijeme pohoda Africi, od 25. do 30. studenog.

Posjet Srednjoafričkoj Republici privukao je najviše pažnje zbog aktualnih sukoba u toj zemlji. Papa je unatoč sigurnosnim opasnostima odlučio ne samo pohoditi tu ratom poharanu državu, nego u njoj i osobno otvoriti Sveta vrata za skori Jubilej milosrđa. Vaša draga zemlja predugo pati u stanju nasilja i nesigurnosti, s mnogim nevinim žrtvama. Cilj mojega posjeta je prije svega donijeti vam, u Isusovo ime, utjehu i nadu – rekao je Sveti Otac.

Podsjetio je da je tema njegova pohoda „prijeđimo na drugu obalu“. To je poziv kršćanskim zajednicama da odlučno gledaju i kroče naprijed te je poticaj da svatko obnovi svoj odnos s Bogom i braćom, kako bi izgrađivao pravedniji i solidarniji svijet – kazao je Papa. Podsjetio je da će u Banguiu otvoriti Sveta vrata uoči Svete godine milosrđa, za koju se nada da će svima biti providonosna prigoda za stvaran oprost, za primanje i darivanje i za obnovu u ljubavi.

Dolazim među vas kao glasnik mira. Htio bih podržati međureligijski dijalog i potaknuti miran suživot u vašoj zemlji: znam da je to moguće, zato što smo svi braća – kazao je na kraju video-poruke papa Franjo.

Preuzeto: Radio Vatikan

Photo: ©REUTERS

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.