Vjera Papa govori Papa u Srednjoafričkoj Republici kao glasnik mira
Papa govori Vjera

Papa u Srednjoafričkoj Republici kao glasnik mira

Čitavim se srcem nadam da će moj posjet doprinijeti ublažavanju vaših rana i mirnijoj budućnosti za Srednjoafričku Republiku i sve njezine stanovnike. Papina je to želja, koju je izrazio u video-poruci građanima Srednjoafričke Republike, jedne od triju država koje će posjetiti za vrijeme pohoda Africi, od 25. do 30. studenog.

Posjet Srednjoafričkoj Republici privukao je najviše pažnje zbog aktualnih sukoba u toj zemlji. Papa je unatoč sigurnosnim opasnostima odlučio ne samo pohoditi tu ratom poharanu državu, nego u njoj i osobno otvoriti Sveta vrata za skori Jubilej milosrđa. Vaša draga zemlja predugo pati u stanju nasilja i nesigurnosti, s mnogim nevinim žrtvama. Cilj mojega posjeta je prije svega donijeti vam, u Isusovo ime, utjehu i nadu – rekao je Sveti Otac.

Podsjetio je da je tema njegova pohoda „prijeđimo na drugu obalu“. To je poziv kršćanskim zajednicama da odlučno gledaju i kroče naprijed te je poticaj da svatko obnovi svoj odnos s Bogom i braćom, kako bi izgrađivao pravedniji i solidarniji svijet – kazao je Papa. Podsjetio je da će u Banguiu otvoriti Sveta vrata uoči Svete godine milosrđa, za koju se nada da će svima biti providonosna prigoda za stvaran oprost, za primanje i darivanje i za obnovu u ljubavi.

Dolazim među vas kao glasnik mira. Htio bih podržati međureligijski dijalog i potaknuti miran suživot u vašoj zemlji: znam da je to moguće, zato što smo svi braća – kazao je na kraju video-poruke papa Franjo.

Preuzeto: Radio Vatikan

Photo: ©REUTERS

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.