Vjera Papa govori Papa u rimskoj sinagogi 17. siječnja sljedeće godine
Papa govori Vjera

Papa u rimskoj sinagogi 17. siječnja sljedeće godine

Slijedom poziva glavnog rabina Židovske zajednice u Rimu, papa će Franjo u nedjelju, 17. siječnja sljedeće godine pohoditi veliki hram, odnosno sinagogu. Riječ je o trećem posjetu jednoga pape rimskoj sinagogi, nakon što su je pohodili sveti Ivan Pavao II. i Benedikt Šesnaesti. Posjet će biti obilježen osobnim Papinim susretom s predstavnicima židovstva i članovima zajednice.

Govoreći u razgovoru za našu radijsku postaju o osjećajima kojima rimski Židovi iščekuju Papin pohod, Fabio Perugia, glasnogovornik Židovske zajednice u Rimu, kazao je da taj događaj gledaju obnovljenom radošću, jer je on još jedan znak na tragu koji je započeo s Ivanom Pavlom II., nastavio s papom Ratzingerom, i danas se obnavlja s papom Franjom.

Na novinarovu primjedbu kako će papa Franjo sinagogu pohoditi točno 30 godina nakon povijesnoga posjeta svetoga Ivana Pavla II., koji je na neki način označio novi početak, Fabio Perugia je kazao da je riječ o putu koji i dalje traje, te izrazio nadu da će on također otvoriti nova vrata u međureligijskom dijalogu među velikom braćom iz biblijske povijesti.

Osvrnuvši se pak na ovaj trenutak u kojemu smo svjedoci neljudskih tragedija, glasnogovornik je Židovske zajednice rekao da je prijeko potrebno da se dobre snage ovoga svijeta ujedine. Mislim da će glavni rimski rabin i papa Franjo razgovarati tijekom Papina pohoda i o potrebnim mirovnim nastojanjima koje valja ostvariti kako bi se ranjenoj Europi dala jedna injekcija ljudskosti – istaknuo je Fabio Perugia.

Preuzeto: Radio Vatikan

Photo: @ANSA

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.