Vjera Crkva Papa u Portugalu
Crkva Vjera

Papa u Portugalu

Prema procjenama novinara, mnoštvo koje je dočekalo Papu u portugalskoj zračnoj luci, bilo je brojnije od očekivanog. I to ne samo zbog lošeg vremena, nego i zbog toga što su mnogi bili ondje samo da bi vidjeli Svetog Oca, koji ondje – prema programu hodočašća – nije imao uputiti nikakav govor nego se samo privatno susresti s Portugalskim predsjednikom Rebelom de Sousom te se potom, u kapelici zračne luke, kratko pomoliti s bolesnom djecom osoblja i njihovim obiteljima.

Papa Franjo na ovom putovanju hodočasti kao “Hodočasnik nade i mira” – kako je i sam kazao prije putovanja – a od vjernika diljem svijeta, tražio je molitve, za uspjeh hodočašća. Tisuće ljudi mu se u Fatimi oduševljeno pridružilo, kako bi zajedno s njime proslavili 100. obljetnicu Gospinih ukazanja te svečanu kanonizaciju dvoje od troje pastira, kojima se Blažena Djevica Marija, prije stotinu godina ukazala.

Jedno od trajnih nastojanja Pape Franje bilo je poticanje i obnova pučke pobožnosti odn. molitve krunice među vjernicima. Čini se da je to na izvjestan način i nastojanje da se vjera obnovi i u čitavoj Europi.

Izvor i foto: radiovatican.va

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.