Vjera Papa govori Papa u Keniju i Ugandu dolazi utvrditi katolike u štovanju Boga i svjedočenju evanđelja
Papa govori Vjera

Papa u Keniju i Ugandu dolazi utvrditi katolike u štovanju Boga i svjedočenju evanđelja

Dolazim kao službenik evanđelja navijestiti ljubav Isusa Krista i njegovu poruku pomirenja, praštanja i mira – rekao je Sveti Otac u video-poruci koju je poslao građanima Kenije i Ugande, uoči pohoda tim državama u sklopu svojeg prvog papinskog putovanja u Afriku, od 25. do 30. studenog.

Napomenuo je da njegov pohod za cilj ima utvrditi katoličku zajednicu u štovanju Boga i svjedočenju evanđelja, koje naučava dostojanstvo svakog čovjeka i zapovijeda nam da otvorimo srce za bližnje, osobito za siromahe i potrebite. Istovremeno – nastavio je Papa – želim susresti ljude u Keniji i Ugandi i sve ih ohrabriti. Živimo u vremenu kad su vjernici i svi ljudi dobre volje pozvani gajiti međusobno razumijevanje i poštovanje te se međusobno podržavati kao članovi jedne ljudske obitelji.

Istaknuo je kako će mu osobito drago biti susresti mlade, koji su „velika uzdanica“ i „nada koja najviše obećava za napredak te solidarnu i mirnu budućnost.“ Zahvalio je svima koji rade na pripremama za njegov pohod te je potaknuo na molitvu da posjet Keniji i Ugandi bude izvor nade i ohrabrenje za sve. Šaljem vama i vašim obiteljima prijateljske pozdrave. Radujem se vremenu koje ćemo zajedno provesti – rekao je u poruci papa Franjo

Preuzeto: Radio Vatikan

Photo: ©EPA

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.