Vjera Papa govori Papa s učenicima zaklade Scholas Occurrentes
Papa govori Vjera

Papa s učenicima zaklade Scholas Occurrentes

Nakon mise u Medellínu Papa se susreo sa skupinom učenikâ zaklade papinskoga prava Scholas Occurrentes. Riječ je o međunarodnoj mreži javnih i privatnih škola, ustanovljenoj prije više od 20 godina u Argentini, na poticaj tadašnjega nadbiskupa Bergoglia. Te su škole takozvane ‘škole susreta’, stvarnost koja je danas ukorijenjena u cijelomu svijetu, a čija je lozinka ‘ne isključivanju, da uključivanju’. Ta je zaklada danas prisutna u 190 zemalja u svijetu, s gotovo 450.000 ustanova.

Mladi su Papi iznijeli svoje nade i teškoće, i zahvalili mu što je potaknuo osnivanje te obrazovne stvarnosti, toliko drugačije od drugih. Papa Franjo im je pak zahvalio što su izabrali to odgojno iskustvo koje želi postići sklad putem formacije i kulture, te ih potaknuo da među vršnjacima promiču tu vrstu odgoja.

Podsjetimo kako je u drugim prigodama Papa istaknuo da u Scholas Occurrentes nema ‘osobe NE’, nego svi imaju vrijednost. Često se i na odgojnom području razmišlja po elitnim shemama, ali ovdje – istaknuo je Papa – svi moraju imati jednake mogućnosti, posebice kada je riječ o mladima koji započinju živjeti i koji se pripremaju za djelovanje u društvu sutrašnjice.

Izvor: radiovatican.va

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.