Vjera Papa govori Papa primio organizatore izložbe o povijesti jubilejâ
Papa govori Vjera

Papa primio organizatore izložbe o povijesti jubilejâ

Srž je Jubileja u velikom prihvatu kojemu nas je Bog poučio, prihvaćajući nas, praštajući nam i grleći nas – rekao je papa Franjo primivši 19. siječnja u audijenciju organizatore izložbe naslovljene „Antiquorum habet“, postavljene prošle godine u Rimu, u Talijanskom senatu, u prigodi Svete godine milosrđa.

Trajni duhovni plodovi Jubileja

Valja i dalje iz jubilejskoga iskustva polučivati obilate i trajne plodove – želja je koju je Papa izrazio zahvaljujući nazočnima za tu izložbu o povijesti jubilejâ koja je – kako je rekao – istaknula mnogostrane vidike svetih godina, počevši od prve, koju je odredio papa Bonifacije VIII., i po čijoj je buli nazvana izložba.

Božja se svemogućnost odražava u milosrđu

Od 1300. godine nadalje – istaknuo je Papa – svaki je Jubilej obilježio povijest Rima: od arhitekture do prihvata hodočasnika, od umjetnosti do uslužnih i karitativnih aktivnosti. Ali, – dodao je – postoji i jedan bitan čimbenik, srž svake svete godine. U Jubileju se susreću dobrota Boga i krhkost čovjeka kojemu su uvijek potrebni Očeva ljubav i oprost. Bogu je, naime, vlastito rabiti milosrđe, i posebno se u tomu očituje njegova svemogućnost.

Bog nas prihvaća i grli

Srž je Svete godine u velikom prihvatu, poput onoga koji Gospodin iskazuje prema nama. Bog nas prihvaća, ne pitajući mnogo, prašta nam, grli nas, ljubi i govori nam one lijepe riječi: ‘sine moj, kćeri moja’ – istaknuo je Sveti Otac te zahvalio organizatorima i dragovoljcima koji su sudjelovali u postavljanju izložbe, za to povijesno i kulturno senzibiliziranje ponuđeno posjetiteljima.

Izvor: radiovatican.va

Foto: Facebook – Vatican Radio – English Section

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.