Vjera Papa govori Papa predvodio pokorničko bogoslužje u Bazilici sv. Petra
Papa govori Vjera

Papa predvodio pokorničko bogoslužje u Bazilici sv. Petra

Papa Franjo je sinoć predvodio pokorničko bogoslužje u Bazilici sv. Petra u iščekivanju molitvene inicijative „24 sata za Gospodina“. Za vrijeme bogoslužja Sveti je Otac ispovjedio sedam laika – tri muškarca i četiri žene. Tiskovni ured Svete Stolice javlja kako je Papa ispovijedao oko 50 minuta.

Papa Franjo predvodio je pokorničko bogoslužje tjedan prije početka događanja „24 sata za Gospodina“, inicijative Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije. Naime, vjernici diljem svijeta bi unutar svake biskupije idućeg petka i subote na raspolaganju trebali imati jednu crkvu koja će biti otvorena za ispovijed cijeli dan i noć: od petka do subote poslijepodne. Tema ovogodišnje inicijative uzeta je iz Evanđelja po Mateju i glasi „Milosrđe mi je milo“ (Mt 9,13).

U petak, 24. ožujka, crkve Santa Maria in Trastevere i Le Stimmate di San Francesco bit će otvorene za vjernike od 20 sati, koji će se moći ispovjediti ili moliti pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. U subotu, 25. ožujka, bogoslužje zahvale će se održati u crkvi Santo Spirito in Sassia. Monsinjor Rino Fisichella, predsjednik Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije, predsjedat će Prvom večernjom Četvrte korizmene nedjelje. Ljudi diljem svijeta mogu pokazati svoju potporu inicijativi, koristeći hashtag #24satazaGospodina (#24hoursfortheLord).

Tekst i foto: radiovatican.va

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.