Vjera Papa govori Papa poželio novim gardistima da u Rimu prodube svoju vjeru
Papa govori Vjera

Papa poželio novim gardistima da u Rimu prodube svoju vjeru

Nakon jučerašnje prisege švicarskih gardista, Sveti se Otac danas s njima susreo i obratio im se govorom. Nakon jučerašnjega slavlja, sretan sam što se s vama susrećem i slavim, pa i stoga da vam izrazim poštovanje i zahvalnost za vaše služenje, spremnost i vjernost Svetoj Stolici. Posebno pozdravljam nove gardiste i njihovu rodbinu, kao i prisutne predstavnike švicarskih vlasti. Lijepo je vidjeti mlade, kao što ste vi, koji posvećuju Crkvi nekoliko godina svoga života, točnije Petrovu nasljedniku, a to je jedinstvena prilika za rast u vjeri, za življenje univerzalnosti Crkve i za iskustvo bratstva.

Rasti u vjeri

Pozvani ste svoj posao živjeti kao poslanje koje vam povjerava sam Gospodin; da iskoristite vrijeme koje ćete provesti u Rimu, središtu kršćanstva, za produbljivanje prijateljstva s Isusom te da idete prema cilju pravoga kršćanskoga života, to jest prema svetosti. Stoga vas pozivam da svoj duh hranite molitvom i slušanjem Božje riječi; da pobožno sudjelujete u svetoj misi i da njegujete sinovsku pobožnost prema Djevici Mariji, te da radeći hrabro i vjerno svaki dan ostvarite svoje posebno poslanje – kazao je Papa.

Doživljavanje univerzalnosti Crkve

Apostolski su grobovi kao i sjedište Rimskoga biskupa raskrižje hodočasnika koji dolaze iz cijeloga svijeta. Vi dakle možete rukom doticati majčinstvo Crkve koja u sebi prihvaća, u vlastitom jedinstvu, različitost brojnih naroda. Možete sresti osobe raznih jezika, tradicija i kultura, koje se osjećaju braćom jer ih ujedinjuje vjera u Isusa Krista. Dobro će vam doći otkrivanje njihova kršćanskoga svjedočenja kao i to da vi pružite svoje vedro i radosno evanđeosko svjedočanstvo – ustvrdio je papa Franjo.

Živjeti bratstvo

Vrlo je važno biti pozorni jedni prema drugima, da se u svagdanjem radu podupirete i uzajamno obogaćujete, uvijek imajući na umu „da je blaženije davati nego primati“ (Dj 20,35). Vrjednujte zajednički život, dijeljenje radosnih i teških trenutaka, očitujući pozornost prema onomu koji se nalazi u teškoći, a potreban mu je vaš osmijeh, ohrabrenje i prijateljstvo. Ponašajući se tako, lakše ćete se nositi s malim i zahtjevnijim zadacima svakodnevne službe, svjedočeći ljubaznost i gostoljubivost, altruizam i humanost prema svima – ustvrdio je Papa

Dragi švicarski gardisti, želim vam da snažno živite svoje dane, postojani u vjeri i velikodušni u ljubavi prema osobama koje susrećete. Neka vam pomogne Majka Marija, koju na posebna način častimo u mjesecu svibnju, da svaki dan sve više kušate duboko zajedništvo s Bogom, koje za nas kršćane počinje na zemlji, a u nebu će biti potpuno. Pozvani smo uistinu, kako veli sveti Pavao, da budemo „sugrađani svetih i ukućani Božji“ (Ef 2,19). Vas, vaše obitelji, vaše prijatelje i sve koji su u ovoj prigodi došli u Rim, povjeravam zagovoru Gospe i vaših nebeskih zaštitnika, svetih Martina i Sebastijana. Molim vas da molite za mene, a od srca vam udjeljujem apostolski blagoslov – zaključio je papa Franjo.

Izvor: radiovatican.va

Foto: www.history.com

 

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.