Vjera Papa govori Papa poželio novim gardistima da u Rimu prodube svoju vjeru
Papa govori Vjera

Papa poželio novim gardistima da u Rimu prodube svoju vjeru

Nakon jučerašnje prisege švicarskih gardista, Sveti se Otac danas s njima susreo i obratio im se govorom. Nakon jučerašnjega slavlja, sretan sam što se s vama susrećem i slavim, pa i stoga da vam izrazim poštovanje i zahvalnost za vaše služenje, spremnost i vjernost Svetoj Stolici. Posebno pozdravljam nove gardiste i njihovu rodbinu, kao i prisutne predstavnike švicarskih vlasti. Lijepo je vidjeti mlade, kao što ste vi, koji posvećuju Crkvi nekoliko godina svoga života, točnije Petrovu nasljedniku, a to je jedinstvena prilika za rast u vjeri, za življenje univerzalnosti Crkve i za iskustvo bratstva.

Rasti u vjeri

Pozvani ste svoj posao živjeti kao poslanje koje vam povjerava sam Gospodin; da iskoristite vrijeme koje ćete provesti u Rimu, središtu kršćanstva, za produbljivanje prijateljstva s Isusom te da idete prema cilju pravoga kršćanskoga života, to jest prema svetosti. Stoga vas pozivam da svoj duh hranite molitvom i slušanjem Božje riječi; da pobožno sudjelujete u svetoj misi i da njegujete sinovsku pobožnost prema Djevici Mariji, te da radeći hrabro i vjerno svaki dan ostvarite svoje posebno poslanje – kazao je Papa.

Doživljavanje univerzalnosti Crkve

Apostolski su grobovi kao i sjedište Rimskoga biskupa raskrižje hodočasnika koji dolaze iz cijeloga svijeta. Vi dakle možete rukom doticati majčinstvo Crkve koja u sebi prihvaća, u vlastitom jedinstvu, različitost brojnih naroda. Možete sresti osobe raznih jezika, tradicija i kultura, koje se osjećaju braćom jer ih ujedinjuje vjera u Isusa Krista. Dobro će vam doći otkrivanje njihova kršćanskoga svjedočenja kao i to da vi pružite svoje vedro i radosno evanđeosko svjedočanstvo – ustvrdio je papa Franjo.

Živjeti bratstvo

Vrlo je važno biti pozorni jedni prema drugima, da se u svagdanjem radu podupirete i uzajamno obogaćujete, uvijek imajući na umu „da je blaženije davati nego primati“ (Dj 20,35). Vrjednujte zajednički život, dijeljenje radosnih i teških trenutaka, očitujući pozornost prema onomu koji se nalazi u teškoći, a potreban mu je vaš osmijeh, ohrabrenje i prijateljstvo. Ponašajući se tako, lakše ćete se nositi s malim i zahtjevnijim zadacima svakodnevne službe, svjedočeći ljubaznost i gostoljubivost, altruizam i humanost prema svima – ustvrdio je Papa

Dragi švicarski gardisti, želim vam da snažno živite svoje dane, postojani u vjeri i velikodušni u ljubavi prema osobama koje susrećete. Neka vam pomogne Majka Marija, koju na posebna način častimo u mjesecu svibnju, da svaki dan sve više kušate duboko zajedništvo s Bogom, koje za nas kršćane počinje na zemlji, a u nebu će biti potpuno. Pozvani smo uistinu, kako veli sveti Pavao, da budemo „sugrađani svetih i ukućani Božji“ (Ef 2,19). Vas, vaše obitelji, vaše prijatelje i sve koji su u ovoj prigodi došli u Rim, povjeravam zagovoru Gospe i vaših nebeskih zaštitnika, svetih Martina i Sebastijana. Molim vas da molite za mene, a od srca vam udjeljujem apostolski blagoslov – zaključio je papa Franjo.

Izvor: radiovatican.va

Foto: www.history.com

 

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.