Vjera Papa govori Papa: Potvrditi nezamjenjivu ulogu žene u obitelji i na poslu
Papa govori Vjera

Papa: Potvrditi nezamjenjivu ulogu žene u obitelji i na poslu

Potrebno je potvrditi nezamjenjivu ulogu žene u obitelji i odgoju djece, kao i bitan doprinos žena na poslu u izgradnji gospodarskih struktura i ljudski bogatijih politika – istaknuo je papa Franjo u poruci, koju je potpisao kardinal Parolin, poslanoj povodom međunarodnoga simpozija u organizaciji Papinskog vijeća za laike, na temu „Žene i posao“.

Sveti je Otac pozvao da se prepoznaju „konkretni prijedlozi i pozitivni modeli kako uskladiti poslovne obveze s obiteljskim potrebama“ u okviru svakodnevne podijeljenosti između obiteljskog života i rada na poslu. Skup je otvorio kardinal Stanisław Ryłko, predsjednik Papinskog vijeća za laike.

Danas valja na dvostruk način priznati ulogu žene u javnome životu: u izgradnji bogatijih ljudskih struktura i u obiteljskome životu, u radu za dobro same obitelji i za odgoj djece – stoji u priopćenju Vijeća za laike. Cilj simpozija – napominje se – također je analizirati i razmotriti rješenja za ili-ili situacije s kojima se žene danas često suočavaju i predložiti inovativna i-i rješenja koja će omogućiti usklađivanje poslovnih i obiteljskih obveza.

Razmotrit će se razni prijedlozi za realnije vrjednovanje rada žena, koji nadvladavaju još uvijek aktualne diskriminacije – poput kažnjavanja majčinstva. Razmišljat će se, osim toga, o tome kako osvijetliti nezamjenjiv doprinos ženskog genija čovječanstvu, kako u rastu svakog pojedinca, tako i u izgradnji društva.

Ovim simpozijem – stoji u priopćenju – Papinsko vijeće za laike želi proslaviti dvadesetu obljetnicu objave Pisma ženama pape Ivana Pavla II., u kojem im je izrazio veliku zahvalnost te istaknuo kako Crkva cijeni njihove profesionalne aktivnosti. Njima se i izričito obraća, kad kaže: „Hvala ti, ženo-radnice… za nezamjenjiv doprinos… u izgradnji gospodarskih struktura i ljudski bogatijih politika“. Simpozij će se također suočiti s pitanjem rodne teorije i njezinim problemima.

Izvor: Radio Vatican

Foto: latimes.com

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.