Kolumne Papa posjetio novootvoreno prenoćište za beskućnike
Kolumne

Papa posjetio novootvoreno prenoćište za beskućnike

Nakon jučerašnjeg zasjedanja u sinodskoj dvorani, Sveti je Otac posjetio beskućnike pri novom prenoćištu „Dar milosrđa“, koje je ovih dana otvorila Apostolska milostinjarnica u prostoru blizu Vatikana, koji je za tu svrhu na raspolaganje darovala Družba Isusova.

Papu je u prenoćištu dočekao mons. Konrad Krajewski, djelitelj milostinje, p. Adolfo Nicolás, vrhovni poglavar Družbe Isusove, i tri sestre, misionarke ljubavi, koje s dobrovoljcima služe u prenoćištu. Korisnici su doma s radošću Papi izrazili dobrodošlicu i zahvalili mu što napokon imaju krevet u kojem mogu spavati. Papa ih je pozdravio i svakom je njih 30 uputio riječ ohrabrenja i blizine. U prenoćištu se zadržao oko pola sata.

Izvor: www.radiovatica.va

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.