Kolumne Papa posjetio novootvoreno prenoćište za beskućnike
Kolumne

Papa posjetio novootvoreno prenoćište za beskućnike

Nakon jučerašnjeg zasjedanja u sinodskoj dvorani, Sveti je Otac posjetio beskućnike pri novom prenoćištu „Dar milosrđa“, koje je ovih dana otvorila Apostolska milostinjarnica u prostoru blizu Vatikana, koji je za tu svrhu na raspolaganje darovala Družba Isusova.

Papu je u prenoćištu dočekao mons. Konrad Krajewski, djelitelj milostinje, p. Adolfo Nicolás, vrhovni poglavar Družbe Isusove, i tri sestre, misionarke ljubavi, koje s dobrovoljcima služe u prenoćištu. Korisnici su doma s radošću Papi izrazili dobrodošlicu i zahvalili mu što napokon imaju krevet u kojem mogu spavati. Papa ih je pozdravio i svakom je njih 30 uputio riječ ohrabrenja i blizine. U prenoćištu se zadržao oko pola sata.

Izvor: www.radiovatica.va

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.