Vjera Papa govori Papa pohodio svetište prvih božićnih jaslica i iznenadio skupinu mladih
Papa govori Vjera

Papa pohodio svetište prvih božićnih jaslica i iznenadio skupinu mladih

Sveti Otac je jučer popodne privatno pohodio svetište Greccio, gdje je sveti Franjo Asiški utemeljio božićne jaslice. Papa je bio na ručku kod lokalnog biskupa, mons. Domenica Pompilija, posjetio je kapelu franjevačkog svetišta, susreo se s njihovom mjesnom zajednicom te pozdravio skupinu mladih koja je sudjelovala na biskupijskom susretu mladeži. U spomen-knjizi je napisao molitvu, u kojoj od Gospodina traži da svima pomogne otkriti zvijezdu vodilju i tražiti dijete Isusa. Velika radost zbog dara Papina pohoda – tako je događaj opisao biskup Pompili.

Gvardijan franjevačke zajednice u Grecciu, o. Alfredo Silvestri, opisao je posjet u razgovoru za naš Radio: Bili smo u svetištu i vidjeli smo Svetoga Oca kako silazi niz stepenice. Odmah se zaustavio kod jaslica u tišini. Sve se odvilo u tišini. Posjetili smo špilju s jaslicama, a potom smo otišli u dormitorij sv. Franje i nakon toga u gornju sobu gdje je spavao sv. Bonaventura te vidjeli prvu kapelicu posvećenu sv. Franji iz 1228. godine. Na koncu smo se uputili u crkvu na kratku molitvu. Posjet je vrlo brzo završio.

Izvan crkve na trgu je bila skupina od dvadesetak ljudi, koje je Papa pozdravio i zamolio da mole za njega – rekao je o. Silvestri. Posebno je istaknuo Papinu veliku jednostavnost i ljubav koju gaji prema franjevačkim svetim mjestima. Podsjetio je i na pohod Grecciu sv. Ivana Pavla II. prije više od 30 godina.

Jedan od mladih koji je susreo papu Franju je objasnio da im je na zaključku susreta mladeži rečeno da ih čeka jedno iznenađenje. Svi su se stoga okupili u sali, no zadnje što su očekivali je bio Papin ulazak u prostoriju. Možete zamisliti poklik mladih, njihovu radost, emocije, pa čak i suze od sreće. Bio je to zaista dirljiv trenutak – rekao je mladić.

Papa im je poručio da nikada ne zaborave kako se Bog učinio malenim za Božić, i da je stoga počevši od malenih stvari moguće učiniti velike. „Počnite od potrebnog i na kraju ćete ostvariti i nemoguće“ – podsjetio je na riječi sv. Franje Asiškog. I svoje mlade sugovornike papa Franjo je zamolio da ne zaborave moliti za njega.

Preuzeto: Radio Vatikan

Photo: @OSS_ROM

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.