Molitve Papa Pio XI o anđelu čuvaru: “Uvijek nas je čuo i na divan način pomagao.”
Molitve Vjera

Papa Pio XI o anđelu čuvaru: “Uvijek nas je čuo i na divan način pomagao.”

Papa Pio XI je 2.9.1934. jednoj grupi hodočasnika kazao da on na početku i na kraju dana zaziva svoga anđela čuvara, a dodao je da često i tjekom dana zaziva njegovu pomoć, pogotovo kada se stvari zakompliciraju. Papa tvrdi: “Ne bojmo se reći, također i zbog duga zahvalnosti nešem anđelu čuvaru, da nas je uvijek čuo i na divan način pomagao. Često osjetimo da je on ovdje, blizu nas, spreman da nam pomogne.”

Pio XI je često osobama koje su mu dolazile i tražile savjet preporučivao pobožnost anđelima: “Kada trebam razgovarati s nekom osobom, a znam da će razgovor biti težak, te govor treba biti posebno uvjerljiv, tada sve preporučim svom anđelu čuvaru, i molim anđela čuvara osobe koju trebam susresti, tako da kad se dogodi komunikacija među anđeoskim duhovima razgovor bolje teče i olakšan je”.

Uredio: Nikola Knezi

Izvor: p. Miljenko Sušac s.m.m. POBOŽNOST ANĆELIMA

Siniša Tumbas Loketić

Rođen u Subotici 10. ožujka 1987. godine. Kršten je u župi Isusova uskrsnuća u rodnom gradu. Nakon srednje Politehničke škole u Subotici upisuje Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu. Za đakona je zaređen u Subotici 5. listopada 2014. godine, a za svećenika 6. travnja 2015. zaredio ga je mons. Ivan Penzeš. Obavljao je dužnost župnog vikara u Novom Sadu do svibnja 2016. god. od kada preuzima dužnost upravitelja župe Presvetog Trojstva u Selenči. Tokom godinu i pol dana boravka u Novom Sadu gdje je bio kapelan, uređuje emisiju za mlade "Na slobodu pozvani" na valovima Radio Marije. Jedan je od osnivača i urednika katoličke internet stranice www.svjetlo-vjere.com. Dužnost glavnog urednika katoličkog lista "Zvonik" preuzima 6. studenoga 2016. godine, a uređuje ga do travnja 2018. godine kada glavnim urednikom biva imenovan vlč. Vinko Cvijin.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.