Vjera Papa govori Papa ne može shvatiti luđačko krvoproliće u Parizu
Papa govori Vjera

Papa ne može shvatiti luđačko krvoproliće u Parizu

Potpuna osuda nasilja koje ne može riješiti ništa, molitva za utjehu svima onima koje su pogodili „užasni napadi“ na Francusku i na mir cijeloga svijeta – samo su neke od riječi u službenom priopćenju pape Franje – a potom i u brzojavu, koji je potpisao kardinal Pietro Parolin – pariškom nadbiskupu, kojima Sveti otac očituje svoje duboko zaprepaštenje zbog užasnoga krvoprolića koje se sinoć dogodilo u Parizu. U šest je istodobnih oružanih napada, za koje je odgovornost preuzela samozvana Islamska država, poginulo 128,  a ranjeno je više od 250 osoba, od kojih oko sto u vrlo teškom stanju, a broj nastradalih još nije konačan.

U kratkom telefonskom razgovoru s ravnateljem televizijske postaje Talijanske biskupske konferencije (TV 2000) (Lucio Brunelli), Papa je rekao da je vrlo potresen i ožalošćen te da ne razumije… Teško je shvatiti to što su učinila ljudska bića. Ovo je jedan dio… Trećega svjetskog rata  koji se odavno vodi, a o kojem Papa često govori. Da, ovo je jedan dio… Ove se ne može opravdati (…) Nije humano… – ustvrdio je Sveti Otac.

U brzojavu pariškom nadbiskupu, Papa se obraća Bogu, milosrdnom Ocu, i povjerava mu žrtve i njihove obitelji, a to je u više navrata ponovio i u telefonskom razgovoru s ravnateljem televizijske postaje Talijanske biskupske konferencije. Jako sam potresen, ožalošćen i molim. Veoma sam blizak ljubljenome francuskom narodu, rodbini žrtava i molim za sve njih. Blizak sam svima koji trpe kao i cijeloj ljubljenoj Francuskoj – kazao je papa Franjo.

Izvor: radiovatica.va

Foto: Radio Vatican

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.