Vjera Papa govori Papa: Na konačni susret s Isusom donijet ćemo samo ono što smo darovali
Papa govori

Papa: Na konačni susret s Isusom donijet ćemo samo ono što smo darovali

Papa Franjo i vijernici tijekom molitve Anđeoskog pozdravljenja (ANSA)

Nebo će i zemlja proći, ali moje riječi, neće uminuti!

Konačni susret s Gospodinom cilj je narodâ i pojedinaca – rekao je papa Franjo danas prije molitve Anđeoskog pozdravljenja na Trgu svetoga Petra u Vatikanu i istaknuo – Povijest čovječanstva kao i osobna povijest svakoga od nas ne može biti shvaćena kao jednostavan slijed riječi i djela koja nemaju smisla, niti može biti tumačena u svjetlu pukog promatranja činjenica kao da je sve već predodređeno sprečavajući na taj način izbore koji su plod istinskih odluka.

Osvrnuvši se na evanđelje današnje liturgije, Papa je naglasio – Nije na prvom mjestu govor o kraju svijeta, nego poziv da se dobro živi sadašnjost i da budemo uvijek spremni za trenutak kada ćemo biti pozvani dati račun o svojem životu. Govori se o danima u kojima će sunce potamnjeti, mjesec neće više svijetliti. Svjetlo koje će u taj posljednji dan svijetliti bit će Gospodin Isus koji će doći u slavi i u tom susretu konačno ćemo vidjeti Njegovo lice koje sjaji ljubavlju i pred kojim će se u potpunoj istini pojaviti svako ljudsko biće.

Ne zna se vrijeme, niti način kada će se to dogoditi, ali znamo temeljno načelo s kojim se trebamo boriti: „Nebo će i zemlja proći, ali moje riječi, neće uminuti!” – rekao je Sveti Otac i nastavio – Toga će dana svatko od nas morati shvatiti je li riječ Sina Božjega prosvijetlila njegov osobni život ili mu je okrenuo leđa uzdajući se u svoje riječi.    Lukavost i novac neće koristiti, donijet ćemo samo ono što smo darovali. To će biti trenutak prepuštanja Očevoj ljubavi.

Nitko ne može pobjeći tom trenutku. Lukavost koju često koristimo kako bismo o sebi dali dojam koji želimo, neće koristiti. Moć novca i sredstava s kojima smo oholo nastojali kupiti sve i svakoga, neće se više moći koristiti. Sa sobom ćemo ponijeti samo što smo ostvarili u životu vjerujući u Božju riječ i samo ono što smo darovali – zaključio je papa Franjo.

Nakon podnevne molitve Sveti Otac je podsjetio na Svjetski dan siromašnih prigodom kojeg je slavio svetu u Bazilici svetoga Petra i sudjelovao na ručku sa siromašnima, te je istaknuo da taj dan blizine kršćanske zajednice siromašnima uključuje sve više župe, udruge i crkvene pokrete i želi biti poticaj kako bi u društvu postali sredstva milosrđa.

Na kraju je papa Franjo uputio apel za Srednjoafričku Republiku gdje se prije dva dana u logoru raseljenih ljudi dogodio masakr u kojem su ubijena i dva svećenika. U svojoj molitvi Papa se prisjetio i svih onih koji su nastradali u požarima u Kaliforniji kao i žrtava snježne oluje na istočnoj obali Sjedinjenih Američkih Država.

Izvor: radiovatican.va (Debora Donnini, Ivica Hadaš – Vatikan)

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.