Vjera Papa govori Papa: Na konačni susret s Isusom donijet ćemo samo ono što smo darovali
Papa govori

Papa: Na konačni susret s Isusom donijet ćemo samo ono što smo darovali

Papa Franjo i vijernici tijekom molitve Anđeoskog pozdravljenja (ANSA)

Nebo će i zemlja proći, ali moje riječi, neće uminuti!

Konačni susret s Gospodinom cilj je narodâ i pojedinaca – rekao je papa Franjo danas prije molitve Anđeoskog pozdravljenja na Trgu svetoga Petra u Vatikanu i istaknuo – Povijest čovječanstva kao i osobna povijest svakoga od nas ne može biti shvaćena kao jednostavan slijed riječi i djela koja nemaju smisla, niti može biti tumačena u svjetlu pukog promatranja činjenica kao da je sve već predodređeno sprečavajući na taj način izbore koji su plod istinskih odluka.

Osvrnuvši se na evanđelje današnje liturgije, Papa je naglasio – Nije na prvom mjestu govor o kraju svijeta, nego poziv da se dobro živi sadašnjost i da budemo uvijek spremni za trenutak kada ćemo biti pozvani dati račun o svojem životu. Govori se o danima u kojima će sunce potamnjeti, mjesec neće više svijetliti. Svjetlo koje će u taj posljednji dan svijetliti bit će Gospodin Isus koji će doći u slavi i u tom susretu konačno ćemo vidjeti Njegovo lice koje sjaji ljubavlju i pred kojim će se u potpunoj istini pojaviti svako ljudsko biće.

Ne zna se vrijeme, niti način kada će se to dogoditi, ali znamo temeljno načelo s kojim se trebamo boriti: „Nebo će i zemlja proći, ali moje riječi, neće uminuti!” – rekao je Sveti Otac i nastavio – Toga će dana svatko od nas morati shvatiti je li riječ Sina Božjega prosvijetlila njegov osobni život ili mu je okrenuo leđa uzdajući se u svoje riječi.    Lukavost i novac neće koristiti, donijet ćemo samo ono što smo darovali. To će biti trenutak prepuštanja Očevoj ljubavi.

Nitko ne može pobjeći tom trenutku. Lukavost koju često koristimo kako bismo o sebi dali dojam koji želimo, neće koristiti. Moć novca i sredstava s kojima smo oholo nastojali kupiti sve i svakoga, neće se više moći koristiti. Sa sobom ćemo ponijeti samo što smo ostvarili u životu vjerujući u Božju riječ i samo ono što smo darovali – zaključio je papa Franjo.

Nakon podnevne molitve Sveti Otac je podsjetio na Svjetski dan siromašnih prigodom kojeg je slavio svetu u Bazilici svetoga Petra i sudjelovao na ručku sa siromašnima, te je istaknuo da taj dan blizine kršćanske zajednice siromašnima uključuje sve više župe, udruge i crkvene pokrete i želi biti poticaj kako bi u društvu postali sredstva milosrđa.

Na kraju je papa Franjo uputio apel za Srednjoafričku Republiku gdje se prije dva dana u logoru raseljenih ljudi dogodio masakr u kojem su ubijena i dva svećenika. U svojoj molitvi Papa se prisjetio i svih onih koji su nastradali u požarima u Kaliforniji kao i žrtava snježne oluje na istočnoj obali Sjedinjenih Američkih Država.

Izvor: radiovatican.va (Debora Donnini, Ivica Hadaš – Vatikan)

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.