Vjera Papa govori Papa molio Blaženu Djevicu Mariju da bude uz obitelji u poteškoćama
Papa govori

Papa molio Blaženu Djevicu Mariju da bude uz obitelji u poteškoćama

Papa pozdravlja vjernike na Trgu Mignatelli u Rimu (Vatican Media)

Papa Franjo je u prigodi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije tradicionalno odao počast Majci Božjoj i u molitvi joj prikazao sve vjernike i stanovnike grada Rima, a pogotovo bolesne i one kojima je najteže

Jučer poslijepodne, na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, Papa Franjo je tradicionalno odao počast Majci Božjoj u srcu Rima, donoseći sa sobom cvijeće, molitve i potrebe stanovnika grada. Naime, kip Majke Božje na Trgu Mignanelli, tik uz Španjolski trg, još su davne 1857. godine rimski vatrogasci prvi puta okitili cvijećem, a od 1953. godine tome činu redovito prisustvuje i rimski prvosvećenik.

Strpljivo se suočavati sa svakodnevnim teškoćama

Sveti je Otac u molitvi Bezgrešnoj prikazao sve vjernike, kao i stanovnike grada Rima, a pogotovo bolesne i one kojima je najteže. Papa se također prisjetio “obične milosti” koju Gospa udjeljuje građanima Rima, a to je strpljivo suočavanje s teškoćama svakodnevice. Moleći za stanovnike grada, papa Franjo se Majci Božjoj obratio za pomoć da svakoga dana svatko učini svoj dio, odnosno dobro izvrši ono što je njegova dužnost kako bi se stanje promijenilo na bolje i kako bi svima bila zadovoljena njihova prava.

Molitva za one koji imaju veću odgovornost u društvu

Papa je Gospu također molio da onima koji obnašaju službe veće odgovornosti posreduje mudrost, dalekovidnost, te duh služenja i suradnje. Za sve svećenike biskupije molio je za “slatku radost evangelizacije” i dar milosrdne bliskosti narodu, a za sve posvećene žene radost plodnosti u molitvi, ljubavi i suosjećanju.

Zaštita obitelji

Prisjetivši se Marijinog i Josipovog putovanja iz Nazareta u Betlehem, Papa je Gospu molio da bude uz sve obitelji suočene s ravnodušnošću, odbijanjem i prezirom, kako ne bi ostale prepuštene samima sebi, već zaštićene u skladu s pravima koja im pripadaju i koja su ispred svake druge legitimne potrebe.

Isusova oporuka

Na kraju je papa Franjo zamolio Mariju da bdije nad Rimom, nad domovima, školama, uredima, trgovinama, tvornicama, bolnicama i zatvorima, te da ni na jednom od tih mjesta ne uzmanjka ono najdragocjenije, što nam je Isus ostavio kao oporuku: “ljubite jedni druge; kao što sam ja ljubio vas” (Iv 13,34).

Posjet dnevnom listu “Il Messaggero”

Nakon molitve Papa se uputio u sjedište talijanskoga dnevnog lista “Il Messaggero” povodom 140. obljetnice njegova izlaženja. Sveti je Otac pritom čestitao članovima uprave, novinarima i ostalim zaposlenicima, njih više od dvije stotine. Glavni urednik lista pritom je komentirao da je Papa želio osobno pozdraviti svakog novinara te da je svojim dolaskom potvrdio važnost uloge informiranja.

Izvor: radiovatican.va (Debora Donnini; Mate Žaja – Vatikan)

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.