Ljepota Papa mladima: Ne dopustite da vas obeshrabre proroci nesreće
Papa govori Vjera

Papa mladima: Ne dopustite da vas obeshrabre proroci nesreće

“Tamo gdje je možda bilo sjeme uništenja, sije se da bi se gradilo”. To je jedna od misli iz video poruke na španjolskom jeziku koju je papa Franjo poslao organizaciji Velika obitelj Kristova ognjišta, a koja je u marijanskom svetištu Luján, u Argentini, nedavno proslavila desetu obljetnicu postojanja. Riječ je o stvarnosti koja se bavi mladima u teškoćama, društveno ranjivima ili ovisnicima.

Papa je izrazio nadu da će ta organizacija koja se bavi mladima u nevolji, nastaviti pomagati im kako bi imali budućnost. Pohvalio je njezinu „mistiku“ ističući da tamo gdje je problem, treba otvoriti put koji vodi prema rješenju; nitko ne može biti u spomenutoj organizaciji, a da ne gleda u budućnost i da je bez nade, jer tamo se nalazi srce otvoreno nadi, izgradnji i mladima.

Zato njezini mladi mogu svjedočiti tu nadu koja im je pomogla da rastu kao osobe i kao ljudi koji gledaju u budućnost – naglasio je Sveti Otac i na kraju ih potaknuo da se ne boje i ne obeshrabre – „Nemojte se umoriti i ne dopustite da vas ponekad pobijede proroci nesreće ili umor“.

Izvor: radiovatican.va

Foto:

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.