Vjera Papa govori Papa na milanskoj periferiji: ‘Svećenici su u službi naroda’
Papa govori Vjera

Papa na milanskoj periferiji: ‘Svećenici su u službi naroda’

Papa Franjo je svoj pastoralni pohod Milano započeo posjetom periferije: uputio se iz zračne luke Linate prema četvrti Forlanini u istočnom dijelu grada, gdje je stigao u 8:30. Papa se susreo s romskim, muslimanskim i izbjegličkim obiteljima koji žive u naselju „Case Bianche“. Stanovnici te četvrti Papi su uručili nekoliko darova, a među njima je bila i slika Gospina kipa te svećenička štola.

Rekao je da ga štola podsjeća na to kako u Milano dolazi kao svećenik. Istaknuo je također da je štolu ručno izradilo nekoliko mještana. Ona je podsjetnik kako je svećenik izabran iz naroda i da je u službi naroda. „Moje je svećeništvo Kristov dar, ali ste ga ‘istkali’ vi, naš narod svojom vjerom, naporima, molitvama i suzama“, kazao je papa Franjo.

Sveti je Otac kazao da je Gospina slika znak da ga ona dočekuje u Milanu. „Podsjeća me na Marijinu brigu, koja je pohrlila Elizabeti ususret. To je skrb i briga Crkve koja ne čeka u gradskom središtu, već svima ide ususret, na periferije, pa i nekršćanima te nevjernicima…; ona donosi Isusa svima, koji je utjelovljena Božja ljubav i koji daje smisao našim životima te nas spašava od zla“, istaknuo je papa Franjo. Papa se potom uputio u milansku katedralu kako bi se susreo sa svećenicima i osobama posvećena života.

Izvor i  foto: radiovatican.va

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.