Vjera Papa govori Papa na milanskoj periferiji: ‘Svećenici su u službi naroda’
Papa govori Vjera

Papa na milanskoj periferiji: ‘Svećenici su u službi naroda’

Papa Franjo je svoj pastoralni pohod Milano započeo posjetom periferije: uputio se iz zračne luke Linate prema četvrti Forlanini u istočnom dijelu grada, gdje je stigao u 8:30. Papa se susreo s romskim, muslimanskim i izbjegličkim obiteljima koji žive u naselju „Case Bianche“. Stanovnici te četvrti Papi su uručili nekoliko darova, a među njima je bila i slika Gospina kipa te svećenička štola.

Rekao je da ga štola podsjeća na to kako u Milano dolazi kao svećenik. Istaknuo je također da je štolu ručno izradilo nekoliko mještana. Ona je podsjetnik kako je svećenik izabran iz naroda i da je u službi naroda. „Moje je svećeništvo Kristov dar, ali ste ga ‘istkali’ vi, naš narod svojom vjerom, naporima, molitvama i suzama“, kazao je papa Franjo.

Sveti je Otac kazao da je Gospina slika znak da ga ona dočekuje u Milanu. „Podsjeća me na Marijinu brigu, koja je pohrlila Elizabeti ususret. To je skrb i briga Crkve koja ne čeka u gradskom središtu, već svima ide ususret, na periferije, pa i nekršćanima te nevjernicima…; ona donosi Isusa svima, koji je utjelovljena Božja ljubav i koji daje smisao našim životima te nas spašava od zla“, istaknuo je papa Franjo. Papa se potom uputio u milansku katedralu kako bi se susreo sa svećenicima i osobama posvećena života.

Izvor i  foto: radiovatican.va

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.