Vjera Papa govori Papa: Glazba i pjevanje, jezici su kojima se svjedoči evanđelje
Papa govori

Papa: Glazba i pjevanje, jezici su kojima se svjedoči evanđelje

Papa Franjo i udruga 'Učenici neba' (Vatican Media)

Više od ljepote vaših pjesama prepoznat će vas kao Isusove učenike, ako ljubite jedni druge

Glazba i pjevanje jezici su kojima se svjedoči evanđelje i kojima se dolazi do srca svih ljudi, pa i onih koji su daleko od Crkve i vjere – rekao je papa Franjo danas primivši u Vatikanu članove udruge ‘Učenici neba’. Osnivač te udruge isusovac, otac Giuseppe Arione, usprotivio se stavu osporavanja stavom prihvata. Posvetio se apostolatu koji je koristio glazbu i pjesmu kao jezike koji općenito mogu prenositi ljepotu kršćanske ljubavi.

Prisjećajući se pastorala svojeg osnivača za siromašne i potrebite, moći ćete nastaviti prihvaćati te osobe u svojim zajednicama i obiteljima, slušajući ih, pjevajući zajedno s njima evanđelje najmanjih – rekao je Papa i istaknuo – To je vaš način na koji ste misionarska Crkva, sposobna zaraziti i privući one koji čekaju, možda i ne znajući, susret s Isusom.

Papa je potom ohrabrio mlade te udruge da nastave s karizmom oca Arionea, da je obnavljaju u njezinim oblicima, ali čuvajući proročko nadahnuće koje još uvijek vrijedi i za naše vrijeme. Da biste to mogli činiti, potrebno je brinuti o vlastitom nutarnjem životu, ne dopuštajući da vam ga ukrade buka ovoga svijeta, njegujući ga kroz osobnu i zajedničku molitvu, slušanje riječi Božje, i redovito sudjelovanje u sakramentima, osobito ispovijedi i euharistiji.

Pjevanje je jezik koji vodi zajedništvu srdaca – rekao je Sveti Otac i naglasio – U zboru možemo iskusiti radost i čar višeglasja. Potičem vas da pjevate višeglasno i u svagdanjem životu, među sobom i s drugima. Iznad svega imajte na umu da će vas više od ljepote vaših pjesama prepoznati kao Isusove učenike i svjedoke, ako ljubite jedni druge kao što nas je On ljubio. Zato ste pozvani biti jedno srce i jedna duša – zaključio je papa Franjo.

Poslanje ‘Učenika neba’ istinsko je i pravo poslanje nove evangelizacije; naviještaju evanđelje glazbom, pjesmom i koncertima u čitavoj Italiji i Europi. Prihod s njihovih koncerata namijenjen je za karitativne djelatnosti udruga i misija koje traže njihovu potporu.

Izvor: radiovatican.va (Amedeo Lomonaco, Ivica Hadaš – Vatikan)

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.