Vjera Papa govori Papa Franjo želi da moliš na njegovu nakanu… Pridruži mu se!
Papa govori Vjera

Papa Franjo želi da moliš na njegovu nakanu… Pridruži mu se!

Spot koji pokazuje pripadnike 4 religije (budizam, judaizam, islam i kršćanstvo) koji ističu u što vjeruju, Papin je poziv na molitvu za međureligijski dijalog koji su započeli njegovi prethodnici.

Zahvaljujući isusovačkom projektu Apostolat ljubavi, papine molitvene nakane postale su pristupačnije osobito za mlađu populaciju.

Osim opće nakane za međureligijski dijalog, papa Franjo također je uputio i evangelizacijsku molitvenu nakanu za jedinstvo kršćana.

U videu, snimljenom na španjolskom jeziku, uz titlove na još deset jezika, Papa moli da “iskren dijalog između muškaraca i žena različitih religija donese plodove mira i pravednosti”.

“Većina stanovnika ovog planeta smatra se vjernicima” rekao je Sveti otac, nadodavši kako bi to trebalo voditi do “dijaloga među religijama”. Također je napomenuo: “Jedino kroz dijalog ćemo moći eliminirati netoleranciju i diskriminaciju”.

Papa Franjo dodao je kako “ne smijemo prestati moliti za to te surađivati sa onima koji misle drugačije”, izrazivši nadu kako će se ova molitvena nakana proširiti među sve ljude.

Na kraju videa pripadnici svih četiriju prikazanih religija izjavljuju kako “vjeruju u ljubav” dok Sveti otac zaključuje: “jedno je sigurno – svi smo djeca Božja”.

Premda je sam kratki film podignuo buku među nekim tradicionalistički raspoloženim katolicima, koji optužuju Papu za izjednačavanje katoličanstva s ostalim religijama, važno je napomenuti kako je Sveti otac puno puta u svojim propovijedima istaknuo kako je Krist jedini Gospodin.

Također, važno je istaknuti kako je spomenuti video s molitvenom nakanom izašao na isti dan kada je papa Franjo na redovitoj misi u Domu sv. Marte izjavio: “(Ljudi, op.a.) mogu osjećati mnoštvo dobrih stvari, imati dobre ideje, ali ako me to ne vodi utjelovljenom Bogu, ako me ne vodi bližnjemu, onda to nije od Boga. Zbog toga sv. Ivan započinje današnji odlomak riječima: “Ovo je zapovijed Božja: da vjerujemo u ime Sina njegova Isusa Krista i da ljubimo jedni druge“.”

Video poruku možete pogledati na: https://sites/svjetlo-vjere.com/files.youtube.com/watch?v=Nq7us5Lf5IU

Izvor: Bitno.net

Foto: www.catholicnewsagency.com

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.