Vjera Papa govori Papa Franjo u Knocku: čvrsti i odlučni u traženju pravde
Papa govori

Papa Franjo u Knocku: čvrsti i odlučni u traženju pravde

Apostolsko putovanje u Irsku - Papa Franjo u marijanskom svetištu u Knocku (Vatican Media)

Molim oproštenje od Gospodina za te grijehe, za sablazan i izdaju koju su osjetili mnogi u Božjoj obitelji

Prilikom sudjelovanja na ‘Svjetskom susretu obitelji“ u Irskoj, papa Franjo je posjetio svetište u Knocku koje se nalazi 200 kilometara zapadno od Dublina. U kapeli ukazanja povjerio je Marijinom zagovoru posebno irske obitelji, a u spomen na svoj posjet donio je zlatnu krunicu kao dar. Prije molitve Anđeoskog pozdravljenja u tom svetištu Papa je istaknuo da zna koliko je molitva krunice važna za Irsku, te je potaknuo vjernike da nastave s tom tradicijom.

Mariji danas povjeravamo hod Božjeg naroda na ovom „smaragdnom otoku“ – rekao je Sveti Otac i nastavio – Molimo da obitelji budu podržavane u širenju Kristova Kraljevstva i brizi o posljednjima. U olujama koje bijesne u našem vremenu, neka obitelji budu branici vjere i dobrote koje se, prema najboljoj tradiciji naroda, odupiru svemu onome što bi htjelo umanjiti dostojanstvo muškarca i žene koji su stvoreni na sliku Božju i pozvani da budu dionici vječnoga života.

Neka Gospa milosrdno pogleda sve članove obitelji svojega Sina koji trpe – molio je papa Franjo i dodao – Prikazao sam joj osobito sve žrtve zlostavljanja koja su počinili članovi Crkve u Irskoj. Nitko od nas ne može a da ne bude dirnut tim zlostavljanjem koje su pretrpjeli maloljetnici kojima je bila ukradena nevinost, koji su udaljeni od svojih majki i koji su bili prepušteni ožiljcima bolnih uspomena. Ta otvorena rana poziva i nas da odlučno tražimo istinu i pravdu.

Molim oproštenje od Gospodina za te grijehe, za sablazan i izdaju koju su osjetili mnogi u Božjoj obitelji – rekao je Papa i nastavio – Molim našu Majku Mariju da posreduje ozdravljenje svih osoba koje su pretrpjele zlostavljanje bilo koje vrste te da učvrsti svakog kršćanina u odlučnoj nakani da nikad više ne dopusti da se to ponovi, te da nam pomogne popravljati to nasilje.

Sveti Otac se na kraju posebno obratio narodu Sjeverne Irske i kazao: Iako moje putovanje ne uključuje posjet Sjevernoj Irskoj, jamčim vam svoju ljubav i blizinu u molitvi. Molim Gospu za sve Irce kako bi kao braća ustrajali u pomirenju. Zahvalan za ekumenski napredak i za značajno povećanje prijateljstva i suradnje između kršćanskih zajednica, molim kako bi svi Kristovi učenici ustrajali u promicanju mira i izgradnje skladnog i pravednog društva za današnju djecu – zaključio je papa Franjo.

Izvor: radiovatican.va (Ivica Hadaš – Vatikan)

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.