Vjera Papa govori Papa Franjo u Knocku: čvrsti i odlučni u traženju pravde
Papa govori

Papa Franjo u Knocku: čvrsti i odlučni u traženju pravde

Apostolsko putovanje u Irsku - Papa Franjo u marijanskom svetištu u Knocku (Vatican Media)

Molim oproštenje od Gospodina za te grijehe, za sablazan i izdaju koju su osjetili mnogi u Božjoj obitelji

Prilikom sudjelovanja na ‘Svjetskom susretu obitelji“ u Irskoj, papa Franjo je posjetio svetište u Knocku koje se nalazi 200 kilometara zapadno od Dublina. U kapeli ukazanja povjerio je Marijinom zagovoru posebno irske obitelji, a u spomen na svoj posjet donio je zlatnu krunicu kao dar. Prije molitve Anđeoskog pozdravljenja u tom svetištu Papa je istaknuo da zna koliko je molitva krunice važna za Irsku, te je potaknuo vjernike da nastave s tom tradicijom.

Mariji danas povjeravamo hod Božjeg naroda na ovom „smaragdnom otoku“ – rekao je Sveti Otac i nastavio – Molimo da obitelji budu podržavane u širenju Kristova Kraljevstva i brizi o posljednjima. U olujama koje bijesne u našem vremenu, neka obitelji budu branici vjere i dobrote koje se, prema najboljoj tradiciji naroda, odupiru svemu onome što bi htjelo umanjiti dostojanstvo muškarca i žene koji su stvoreni na sliku Božju i pozvani da budu dionici vječnoga života.

Neka Gospa milosrdno pogleda sve članove obitelji svojega Sina koji trpe – molio je papa Franjo i dodao – Prikazao sam joj osobito sve žrtve zlostavljanja koja su počinili članovi Crkve u Irskoj. Nitko od nas ne može a da ne bude dirnut tim zlostavljanjem koje su pretrpjeli maloljetnici kojima je bila ukradena nevinost, koji su udaljeni od svojih majki i koji su bili prepušteni ožiljcima bolnih uspomena. Ta otvorena rana poziva i nas da odlučno tražimo istinu i pravdu.

Molim oproštenje od Gospodina za te grijehe, za sablazan i izdaju koju su osjetili mnogi u Božjoj obitelji – rekao je Papa i nastavio – Molim našu Majku Mariju da posreduje ozdravljenje svih osoba koje su pretrpjele zlostavljanje bilo koje vrste te da učvrsti svakog kršćanina u odlučnoj nakani da nikad više ne dopusti da se to ponovi, te da nam pomogne popravljati to nasilje.

Sveti Otac se na kraju posebno obratio narodu Sjeverne Irske i kazao: Iako moje putovanje ne uključuje posjet Sjevernoj Irskoj, jamčim vam svoju ljubav i blizinu u molitvi. Molim Gospu za sve Irce kako bi kao braća ustrajali u pomirenju. Zahvalan za ekumenski napredak i za značajno povećanje prijateljstva i suradnje između kršćanskih zajednica, molim kako bi svi Kristovi učenici ustrajali u promicanju mira i izgradnje skladnog i pravednog društva za današnju djecu – zaključio je papa Franjo.

Izvor: radiovatican.va (Ivica Hadaš – Vatikan)

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.