Vjera Papa govori Papa Franjo: Svijet je u ratu za moć, a ne ratu religija
Papa govori Vjera

Papa Franjo: Svijet je u ratu za moć, a ne ratu religija

Govoreći o nedavnom terorističkom napadu u kojem je u Francuskoj ubijen svećenik za vrijeme svete mise, papa Franjo je tijekom leta prema Krakovu rekao da je svijet u ratu, ali je naglasio da se ne radi o „ratu religija“, nego ratu „za moć“.

„Htio bih pojasniti jednu stvar“ – rekao je Sveti Otac novinarima za vrijeme leta u Poljsku. „Kad govorim o ‘ratu’, govorim o ratu ozbiljno, ne o ‘ratu religija’, ne!“ Radi se o ratu za „interese, novac, prirodne resurse i dominaciju nad narodima“. Prema Papi, „sve religije žele mir. Rat žele drugi“.

Napomenuo je kako se u zadnje vrijeme često ponavlja riječ „nesigurnost“, ali je ustvrdio da je prava riječ „rat“. Opet je istaknuo da se svijet nalazi u trećem svjetskom ratu u dijelovima. On nije vrlo strukturiran, ali je „organiziran, to je rat“. Otac Jacques Hamel, „sveti svećenik, ubijen u trenutku kad je molio za mir“, žrtva je tog rata. Međutim, „koliko li je kršćana, koliko nevinih, koliko djece“ koji su također žrtve. „To je rat. Ne bojimo se reći istinu da je svijet u ratu jer je izgubio mir“ – kazao je papa Franjo.

Govoreći pak o Svjetskom danu mladih na koji se uputio, istaknuo je da mladi uvijek poručuju kako postoji nada. „Ufamo se da će nam mladi moći reći nešto što bi nam u ovo vrijeme dalo malo više nade“ – rekao je. Također  je kazao da je zahvalan za sućut koju mu je preko telefona izrazio Francuski predsjednik Hollande, napominjući da je s njim razgovarao „kao s bratom“.

Izvor: radiovatican.va

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.