Vjera Crkva Papa Franjo od sutra i na Instagramu
Crkva Vjera

Papa Franjo od sutra i na Instagramu

Papa Franjo otvorit će sutra račun na Instagramu, popularnoj društvenoj mreži na kojoj se mogu dijeliti fotografije i slike. Naziv računa bit će Franciscus. O važnosti te odluke, nakon što je papa Benedikt XVI. otvorio račun na Twitteru, za našu radiopostaju govorio je mons. Dario Edoardo Viganò, pročelnik Tajništva za komunikaciju.

Ideja s računom na Instagramu je prepričati ovaj pontifikat u slikama i omogućiti svim osobama koje žele pratiti papu Franju ulazak u geste nježnosti i milosrđa. Želja je „istaknuti vidik bliskosti, uključivosti koji papa Franjo svakodnevno živi“, jednostavno „podijeliti, i s emocionalnim aspektom, ovaj pontifikat“ – kazao je mons. Viganò.

Otvaranje računa na novoj društvenoj mreži povezano je s Godinom milosrđa i željom prikazati Papine milosrdne geste. Izvanredni je jubilej također „raspršen“ u smislu otvaranja svetih vrata u čitavome svijetu – on je poput „globaliziranog jubileja“. S računom na Instagramu se također želi – kako je rekao mons. Viganò – proširiti Trg sv. Petra ili proširiti Papine susrete, tako da svako mjesto na svijetu postane mjesto gdje se doista može susresti Svetoga Oca.

Društvene mreže na određeni način proširuju horizonte odnosa; radi se o drukčijim odnosima, ali oni nisu suprotstavljeni onim realnim te nisu manje istiniti; jednostavno su drukčiji – rekao je mons. Viganò – a u ovom slučaju Papa nam pokazuje njihov pozitivan aspekt.

Izvor: radiovatican.va

Foto: Stefano Spaziani

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.