Vjera Papa govori Papa Franjo susreo se s astronautima
Papa govori

Papa Franjo susreo se s astronautima

Papa Franjo jučer je primio u audijenciju članove misije Međunarodne svemirske postaje

Papa Franjo primio je jučer u Vatikanu članove misije Međunarodne svemirske postaje, među kojima je bio i Talijan Paolo Nespoli. Za vrijeme susreta razgovarali su, među ostalim, o krhkosti Zemlje. U razgovoru za Vatican News Paolo Nespoli otkrio je kako su astronauti Svetom Ocu darovali plavo astronautsko odijelo s bijelim plaštem, anđeoskim krilima i natpisom „Papa Franjo“.

Mogućnost putovanja u svemir te mijenja – istaknuo je talijanski astronaut i nastavio – U svemiru se odjednom osjećaš Zemljaninom. Također se postaje svjestan ljepote, ali i ranjivosti Zemlje. Taj bismo pogled trebali imati svi. Htjeli bismo da Papa, filozofi, pisci otputuju u svemir. Jednom kad posjetiš svemir, postaješ boljim čovjekom.

Nespoli je napomenuo da svemir ne nudi odgovore na velika pitanja poput „postoji li Bog“, ali pojačava ono u što vjeruješ. Uočavaš da je u konačnici planet komad zemlje. Odozgor je teško vidjeti geografske i političke granice, već je jedina jasna ona atmosferska granica koja odvaja Zemlju od ostatka svemira. Trebamo nastojati očuvati tu malenu, osjetljivu granicu – kazao je talijanski astronaut.

Podsjećamo da je papa Franjo 26. listopada prošle godine putem video veze razgovarao s posadom Međunarodne svemirske postaje. Za vrijeme njihova 25-minutnog susreta Sveti je Otac astronautima postavljao pitanja o tome kako promatraju čovjekov položaj u svemiru sa svoje postaje. Vi ste „Staklena palača“ u malom u kojoj je cjelina veća od zbroja dijelova – kazao je Papa tom prilikom i napomenuo da su oni predstavnici čitave ljudske obitelji u velikom istraživačkom projektu zvan Svemirska postaja.

Izvor: radiovatican.va

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.