Vjera Papa govori Papa Franjo susreo se s astronautima
Papa govori

Papa Franjo susreo se s astronautima

Papa Franjo jučer je primio u audijenciju članove misije Međunarodne svemirske postaje

Papa Franjo primio je jučer u Vatikanu članove misije Međunarodne svemirske postaje, među kojima je bio i Talijan Paolo Nespoli. Za vrijeme susreta razgovarali su, među ostalim, o krhkosti Zemlje. U razgovoru za Vatican News Paolo Nespoli otkrio je kako su astronauti Svetom Ocu darovali plavo astronautsko odijelo s bijelim plaštem, anđeoskim krilima i natpisom „Papa Franjo“.

Mogućnost putovanja u svemir te mijenja – istaknuo je talijanski astronaut i nastavio – U svemiru se odjednom osjećaš Zemljaninom. Također se postaje svjestan ljepote, ali i ranjivosti Zemlje. Taj bismo pogled trebali imati svi. Htjeli bismo da Papa, filozofi, pisci otputuju u svemir. Jednom kad posjetiš svemir, postaješ boljim čovjekom.

Nespoli je napomenuo da svemir ne nudi odgovore na velika pitanja poput „postoji li Bog“, ali pojačava ono u što vjeruješ. Uočavaš da je u konačnici planet komad zemlje. Odozgor je teško vidjeti geografske i političke granice, već je jedina jasna ona atmosferska granica koja odvaja Zemlju od ostatka svemira. Trebamo nastojati očuvati tu malenu, osjetljivu granicu – kazao je talijanski astronaut.

Podsjećamo da je papa Franjo 26. listopada prošle godine putem video veze razgovarao s posadom Međunarodne svemirske postaje. Za vrijeme njihova 25-minutnog susreta Sveti je Otac astronautima postavljao pitanja o tome kako promatraju čovjekov položaj u svemiru sa svoje postaje. Vi ste „Staklena palača“ u malom u kojoj je cjelina veća od zbroja dijelova – kazao je Papa tom prilikom i napomenuo da su oni predstavnici čitave ljudske obitelji u velikom istraživačkom projektu zvan Svemirska postaja.

Izvor: radiovatican.va

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.